Nogomet
0

Schalke uložio žalbu zbog nastupa Drogbe za Galatasaray

Totalsport
Didier Drogba (Foto: AFP)
Didier Drogba (Foto: AFP)
Čelnici Schalkea uložili su žalbu Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) zbog nastupa Didiera Drogbe za Galatasaray u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka…

Dvoboj u Istanbulu u srijedu je završen neodlučeno 1-1, ali u Gelsenkirchenu se nadaju da će ga UEFA registrirati rezultatom 3-0 za njih. Sportski direktor Schalkea Horst Heldt je potvrdio da je uložen protest jer u klubu smatraju da Drogba ima valjani ugovor s kineskom momčadi Shanghai Shenhua zbog čega nije smio biti registriran za Galatasaray.

Podsjetimo, 34-godišnji je bjelokošćanski napadač potpisao 1.5-godišnji ugovor s turskim velikanom,a Shanghai pritom nije dobio nikakvu odštetu iako je s Drogbom imao potpisanu suradnju do ljeta 2014. No, bivši nogometaš Chelseaja tvrdi da nije primio posljednje tri plaće u Kini i da zbog toga ugovor sa Shenhuom nije valjan, a na njegovu je stranu stala i Međunarodna nogometna federacija (FIFA) koja mu je izdala licencu za igranje u Galatasarayu.

No, nakon toga su se javili čelnici Shanghaija koji tvrde da su ispunili sve obveze prema Drogbi i da on nije smio biti registriran za turski klub. �Na to su se očito uhvatili i u Schalkeu i sada za zelenim stolom pokušavaju ishoditi pobjedu koja bi im i prije uzvrata praktički jamčila plasman u četvrtfinale.