Zbog crvenog kartona
0

Ibrahimoviću dvije utakmice suspenzije u Ligi prvaka

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Evropska nogometna federacija (UEFA) kaznila je PSG-ovog švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića s dvije utakmice suspenzije u Ligi prvaka zbog crvenog kartona u prvom meču osmine finala protiv Valencije.

PSG je dobio tu utakmicu na Mestalli s 2-1, ali je raspoloženje u ekipi pokvario Ibrahimović nepotrebnim crvenim kartonom zbog grubog prekršaja na Andresu Guardadu u samoj završnici dvoboja.

Ibrahimović će propustiti uzvratnu utakmicu protiv Valencije na Parku prinčeva 6. marta, te prvi četvrtfinalni meč, ukoliko ga PSG izbori.

Isto tako, UEFA je odbila Schalkeov protest zbog nastupa Didiera Drogbe za Galatasaray u prvoj utakmici osmine finala (1-1) u Istanbulu. Drogba se priključio Galatasarayu na kraju januarskog prijelaznog roka iz kineskog kluba Shanghai Shenhua, koji je tvrdio da je Drogba prekršio ugovor koji je imao s tim kineskim klubom.

''Nakon pregledane kompletne dokumentacije vezane uz taj slučaj, Kontrolna i disciplinska komisija je odlučila odbiti Schalkeov protest'', navela je UEFA u saopćenju.