Nogomet
0

Shanghai shenhua najavio tužbu FIFA-i protiv Drogbe i Galatasarayja

Totalsport
Didier Drogba (Foto: Arhiv/AFP)
Didier Drogba (Foto: Arhiv/AFP)
Senzacionalno je prije samo dva dana odzvonila vijest kako je turski prvak Galatasaray u svoje redove doveo i dalje sjajnog 34-godišnjeg Didiera Drogbu, nogometaša Obale Bjelokosti.

Prema navodima turskog kluba, Drogba je potpisao ugovor na godinu i po dana po kojem bi trebao u Galatasarayju zaraditi šest miliona eura plus moguće bonuse. Isto tako, trenutno vodeća ekipa turske Süper Lig je izvjestila kako je platila odštetu od četiri miliona eura.

No, izgleda da neće sve proći lako u ovom transferu jer su se javili dužnosnici kineskog kluba.

"Šokirani smo ovim vijestima. Drogba je i dalje naš nogometaš", rečeno je u službenom izvještaju, po kojem iz šangajskog kluba navode da je transfer Bjelokoščanina u Galatasaray nevaljan, te da je prošlog jula, došavši iz Chelseaja, potpisao uredan i cjeloviti ugovor na dvije i po godine s ovim napadačem.

"Proslijedit ćemo ovaj slučaj Međunarodnoj nogometnoj organizaciji. Moramo zaštititi vlastite interese, jer smo prevareni u ovom slučaju", kaže se u izjavi kineskoga kluba.

Drogba trenutno sa svojom reprezentacijom nastupa na Afričkom Kupu nacija, gdje se već plasirao u četvrtfinale, a po informacijama iz Galatasarayja, tom bi se klubu trebao priključiti kada završi takmičenje.