Napustio kineski Shanghai Shenhuu
185

Drogba: Ponudu Galatasarayja nisam mogao odbiti

Totalsport
Didier Drogba (Foto: Arhiv/AFP)
Didier Drogba (Foto: Arhiv/AFP)
Didier Drogba se vratio u Europu. I dalje sjajni 34-godišnji nogometaš Obale Bjelokosti je okončao svoju kratku kinesku avanturu, te će idućih godinu i pol dana provesti u Galatasarayju.

U ponedjeljak su iz istanbulskog kluba potvrdili da su dogovorili sve s Drogbom, dok se ovaj nalazi na Afričkom Kupu nacija na jugu Afrike, te da će zgotovljeni posao garantirati Drogbi ukupno šest miliona eura do juna 2014. godine.

"Nisam mogao odbiti ovakvu ponudu, nisam mogao odbiti Galatasaray. Dobio sam novu sjajnu priliku, da opet igram u Europi, da nastupam u Ligi prvaka i da se borim protiv najboljih svjetskih nogometaša. To je veliki dobitak za mene", rekao je Drogba koji će tako povesti istanbulsku ekipu u osminu finala Lige prvaka gdje je turskoj ekipi suparnik Schalke.

Podsjetimo da je Galatasaray aktualni prvak Turske, kao i da se trenutno nalazi na prvom mjestu tabele ispred Fenerbahçea i Beşiktaşa.

Drogba je time napustio kineski Shanghai Shenhuu, a svojim novim suigračima će se priključiti čim za njega i Obalu Bjelokosti završi Afrički Kup nacija. Inače, ta se reprezentacija već plasirala u četvrtfinale.