Golijada u četvrtfinalu
0

FOTO+VIDEO / Schalke potopio Inter, Real ubjedljiv protiv Tottenhama

Sarajevo-x.com
Foto: AP
(Foto: Reuters)
Real Madrid je bio siguran protiv Tottenhama savladavši ga sa 4:0, dok je Schalke učinio pravi podvig na Giuseppe Meazzi deklasiravši Inter sa nevjerovatnih 2:5, u okviru prvih utakmica četvrtfinala Lige prvaka.

Niko nije mogao ni zamisliti da će Schalke trijumfovati na stadionu Giuseppe Meazza sa čak 5:2, posebno nakon pogotka Intera već u prvoj minuti utakmice. Inter je u vodstvo doveo Dejan Stanković. Nakon takvog početka utakmice malo ko je mogao predvijedit rasplet situacije.

Schalke je brzo konsolidovao redove i u 17. minuti izjednačio rezultat golom Joela Matipa.

Inter je nastavio tamo gdje je stao pa je u 34. minuti ponovo došao do prednosti golom Dijega Milita, koji je pogodio glavom za 2:1.

Poslovično uporni Njemci nisu odustajali pa su do kraja poluvremena postigli nov gol u 40. minuti pa su obje ekipe na odmore otišle sa dva gola u mreži, što je svakako više odgovaralo Schalkeu.

Onda je Schalke u samo četiri minute postigao dva gola i time zavio Leonardov tim u crno.

Prvo je u 53. minuti legendarni Raul postigao gol na asistenciju Farfana, da bi Ranocchia tri minute nakon toga postigao autogol za veliko slavlje gostujućih navijača, igrača i stručnog štaba.

Igrači Schalkea nisu odustajali te su odlučili nokautirati poljuljani Inter. Završni udarac zadao je Edu u 75. minuti petim golom u Interovoj mreži.

Inter će nakon prve utakmice imati gotovo nemoguću misiju na Schalkeovom stadionu u revanš susretu.

Odličan rezultat u prvoj utakmici ostvario je i Real Madrid, koji je sa uvjerljivih 4:0 savladao engleski Tottenham.

Ni publika na Santiago Bernabeu nije dugo čekala na prvi gol na utakmici. Već u petoj minuti Emmanuel Adebayor je postigao gol za vodstvo Madriđana.

Možda i ključni detalj se desio u 15. minuti kada je napadač gostiju Peter Crouch dobio drugi žuti karton.

Adebayor je postigao i svoj drugi gol na utakmici u 72. minuti na asistenciju Marcela.

Di Maria je bio precizan u 72. minuti nakon odlične akcije. Argentinac je postigao sjajan gol za slavlje domaćih navijača i posebno trenera Jose Mourinha, koji je rekao da bi bio zadovoljan i remijem.

Do kraja utakmice na listu strijelaca upisao se i C. Ronaldo čime je vjerovatno i riješio pitanje prolaska u polufinale Lige prvaka.