Nogomet
0

VIDEO / Real i Schalke upisali pobjede i prošli u polufinale

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Večeras su na rasporedu bila posljednja dva uzvratna susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka. Tottenham je na svom White Hart Laneu dočekao madridski Real, dok su svoju utakmicu na Veltins-Areni u Gelsenkirchenu odigrali Schalke 04 i milanski Inter. U prvim susretima, Real je kao domaćin slavio protiv Tottenhama rezultatom 4:0, dok je Schalke kao gost savladao ekipu Intera sa visokih 5:2. Uzvratne utakmice nisu donijele iznenađenja. Real je slavio i u Londonu golom Ronalda, kao i Schalke protiv Intera rezultatom 2:1. Večerašnji, ali i ukupni pobjednici četvrtfinalnih ogleda su ostvarili plasman u polufinale Lige prvaka.

Schalke - Inter 2:1

U ovoj utakmici je Inter, nakon poraza od Schalkea kod kuće rezultatom 5:2, za prolaz u polufinale Lige prvaka trebao pravo čudo. U prvim minutama utakmice je ekipa trenera Leonarda pokušala doći do brzog gola. Schalkeovom golmanu Neueru su zaprijetili Mota, Sneijder i Milito, ali nisu bili precizni. Na drugoj strani su pokušali Raul, Edu i Jurado, ali promjene rezultata nije bilo. Sjajnom intervencijom iz 36. minute je Neuer zaustavio odličan šut Dejana Stankovića. Schalke je posljednjoj minuti prvog dijela poveo preko Raula kojem je asistirao Jurado.

Nakon četiri minute igre u drugom poluvremenu, Inter je uspio izjednačiti rezultat. Na asistenciju Lucija je pogodio Motta.

Schalke je došao do drugog gola u 60. minuti preko Howedesa, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Gosti su stihijskim napadima pokušavali doći do gola, što je ostavljalo dosta prostora za brze kontre ekipe Schalkea. Nakon poništenog gola, Howedes se ipak uspio upisati na listu strijelaca pogotkom iz 81. minute. Asistirao mu je Raul, strijelac prvog gola za Schalke. To je bio i konačan rezultat utakmice. Schalke je slavio rezultatom 2:1 (ukupno 7:3) i prošao u polufinale, gdje će snage odmjeriti sa Manchester Unitedom.

Tottenham - Real 0:1

Iako se očekivalo da će Tottenham od prve minute krenuti odlučno na gol Reala nakon poraza na stadionu Santiago Bernabeu rezultatom 4:0, ekipa Josea Mourinha je ipak bila ta koja je prva zaprijetila. Nakon prilike za Ozila, neprecizan je iz dobre pozicije bio i Ronaldo. U prvom poluvremenu je Real imao nešto više od igre. Šanse da dovedu Real u vodstvo su propustili Adebayor i Ramos. Najopasniji u domaćoj ekipi su bili Bale i Pavlyuchenko, no na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu je Real nastavio sa napadima na gol Tottenhamovog golmana Gomesa. To je rezultiralo pogotkom u 50. minuti, kojeg je na asistenciju Khedire postigao Ronaldo. Mourinhova ekipa je nastavila dominirati i u drugom dijelu susreta. Pokušaji Defoa nisu ozbiljnije ugrozili Realovog golmana Casillasa. Do kraja susreta je bilo još nekoliko prilika na obje strane, no, rezultat se nije mijenjao. Real je slavio rezultatom 1:0 (konačni rezultat 5:0) i prošao u polufinale gdje ga očekuje ljuti rival iz Primere, ekipa Barcelone.

Uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka:

Schalke - Inter 2:1 (Raul 45., Motta 49., Howedes 81.) Tottenham - Real Madrid 0:1 (Ronaldo 50.)