Nogomet
0

Real i Schalke na korak do polufinala, Leonardo i Redknapp i dalje optimisti

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Real Madrid i Schalke nalaze se na korak do polufinala Lige prvaka nakon što su u prvim susretima četvrtfinala ostvarili uvjerljive pobjede, ali se njihovi rivali Tottenham i Inter još nisu predali.

Schalke je šokirao nogometnu javnost pobjedom u Milanu nad Interom (2:5) čime je najavio eliminaciju aktuelnog prvaka Evrope.

Real Madrid je sa 4:0 ispratio Tottenham, ali se tim iz Londona nada da će ponoviti dobre partije iz ranije faze takmičenja kada je uspio nadoknaditi velike zaostatke.

Trener Tottenhama Harry Redknapp rekao je da će se njegova ekipa boriti do posljednje minute u revanš utakmici četvrtfinala, iako se suočava s gotovo nemogućim zadatkom.

Tottenham je u prvoj kvalifikacionoj utakmici gubio protiv Young Boysa sa 3:0, ali je uspio da do kraja meča postigne dva gola, da bi u revanšu savladao švicarski tim sa 4:0. U grupnoj fazi Lige prvaka Tottenham je gubio 0:4 od Intera, a meč je završio sa golom zaostatka zahvaljujući "hat tricku" Garetha Balea. Redknapp je rekao da će podsjetiti svoje igrače na te utakmice.

"Gledajući šta se dogodilo tokom ove sezone mislim da još nismo završili takmičenje u Ligi prvaka. Ništa nije nemoguće. Ko zna šta će se desiti", rekao je Redknapp.

"Navijači znaju da ćemo sutra dati sve od sebe", dodao je on i naglasio da neće žaliti ako Tottenham sutra završi takmičenje u Ligi prvaka.

"Nećemo žaliti, fantastično je bilo u Ligi prvaka. S tim takmičenjem nijedno ne može da se poredi, to je viša klasa, apsolutni drugi nivo. Samo učešće je veliki uspjeh za klub, a navijači su gledali fantastičan nogomet ove sezone, skoro da nema boljeg", rekao je on.

U timu Tottenhama zbog suspenzije neće biti napadača Petera Croucha koji je isključen u prvoj utakmici, ali će se u ekipu vratiti Aaron Lennon.

Trener Reala Jose Mourinho ove sezone će pokušati da postane prvi trener koji je s tri različita kluba osvojio Ligu prvaka. To mu je pošlo za rukom 2004. s Portom i prošle sezone s Interom.

"Želim dobro da obavim posao i usrećim ljude. Osvajanje Lige prvaka je posebna stvar za navijače. Do kraja karijere trudit ću se da je osvojim još jednom, ali to mi neće postati opsesija", rekao je Mourinho.

Real bi u polufinalu Lige prvaka mogao da igra protiv Barcelone, koja će najverovatnije izbaciti Šahtar poslije pobjede od 5:1 u prvom meču.

"Real može da pobijedi Barcelonu, ona nije nepobjediva. Vjerujemo da možemo da osvojimo titulu, Kup i Ligu prvaka, ali prvo moramo da se koncentrišemo na revanš s Tottenhamom", rekao je nogometaš Reala Kaka.

Pored meča u Londonu večeras će u Gelsenkirchenu biti odigran susret između Schalkea i Intera.

Trener Intera Leonardo rekao je da je optimista po pitanju plasmana njegove ekipe u polufinale Lige prvaka, uprkos činjenici da sutra mora da pobijedi s najmanje četiri gola razlike.

"I dalje sam optimist. Naš cilj se nije promenio. Sve je moguće", rekao je Brazilac.

"Isto misle i igrači, kao i Eto'o, koji je tokom karijere sa svojim klubovima u nekoliko navrata poslije preokreta uspijevao da prođe dalje. On nam je pričao o tome i svi smo te priče emotivno doživjeli", dodao je on.

U ekipu Intera vraćaju se Lucio i Walter Samuel, koji se oporavio od operacije ligamenata desnog koljena.

Cristian Chivu neće igrati zbog suspenzije, jer je isključen u prvoj utakmici.

Trener Schalkea Ralf Rangnick, koji je na klupi prije mjesec dana zamijenio Felixa Magatha, oprezan je uoči revanša.

"Bit ću miran samo ako pet minuta prije kraja utakmice budemo imali tri, ili još bolje, četiri gola prednosti", rekao je Rangnick.

U timu Schalkea zbog suspenzije neće biti napadača Farfana, ali će igrati Raul Gonzales, najbolji strijelac Lige prvaka.