Nogomet
125

Sarajlija Eldin Hadžić briljira u Zaragozi, čeka poziv Sušića ili Del Bosquea

Piše: J. H.
Eldin Hadžić
Eldin Hadžić
Eldin Hadžić, bh. internacionalac u dresu španske Zaragoze, briljira u ovoj sezoni drugog razreda španske nogometne lige.

Hadžić, 23-godišnji Sarajlija koji igra na pozicijama veznjaka i krilnog napadača, jedan je od najvažnijih karika u timu Zaragoze koja se takmiči u tamošnjoj Segundi. U posljednje četiri utakmice upisao je tri asistencije i gol, te bio jedan od onih igrača koji su činili razliku u timu Victora Munoza.

Prije pet godina, tada kao 18-godišnjak, bio je interesantan i velikom Real Madridu. Skauti "kraljevskog kluba" koji su ga pratili dali su pozitivne ocjene za njegovo dovođenje, međutim, do prelaska u Madrid nikad nije došlo. Eldin je odlučio ostati u svom matičnom klubu i igrati za Hercules.

"Ne znam šta bi se desilo da sam potpisao za Real. Stvarno više ne razmišljam o tome", kazao je Eldin za špansku Marcu.

Na njegovu karijeru, kaže, najviše utjecaja imao je Ronaldinho.

"Stvari koje je on radio na terenu bile su nevjerovatne. Sada, to su Iniesta, Messi i Cristiano", kaže 23-godišnji Sarajlija.

Sebe opisuje kao velikog zaljubljenika u nogomet.

"Kad sam bio mali, mama me je uvijek pitala šta želim biti kad odrastem. Moj odgovor je bio da želim igrati lopte. Moj otac je također bio nogometaš, ali nikada nije igrao kao profesionalac", kazao je Eldin.

Trenutno, uživa u Zaragozi kao istinska zvijezda tog tima. U timu sjajno sarađuje sa Borjom Bastonom i Willianom Joseom.

"Obojica su sjajni igrači i lako je razumjeti se s njima na terenu. Stvarno je lijepo igrati sa njima i sa ostalim saigračima.

Eldin posjeduje dvostruko državljanstvo. Iako je u sjajnoj formi, još uvijek nije zaigrao za selekcije Španije ni Bosne i Hercegovine.

"Prošle godine govorilo se o tome da bih mogao zaigrati za Bosnu i Hercegovinu. Na kraju se ništa nije desilo. Nastavljam raditi i zaigrat ću za onu reprezentaciju koja me prva pozove. Ostajem miran", kazao je Hadžić na kraju za Marcu.