Nogomet
37

Eldin Hadžić: Nadam se da ću brzo zaigrati za BiH

Piše: J. H.
Eldin Hadžić (Foto: Tino Gil/Real Zaragoza)
Eldin Hadžić (Foto: Tino Gil/Real Zaragoza)
Bh. internacionalac Eldin Hadžić u proteklom kolu postigao je još jedan gol za Zaragozu. I ovaj put, baš kao i za gol protiv Mallorce, 23-godišnji ofanzivac lobovao je golmana Ponferradine u pobjedi Zaragoze od 4:1.

Eldin je u dosadašnjih 15 susreta španske Segunde odigrao deset kao starter, dok je tri puta ulazio sa klupe. Postigao je ukupno tri gola i upisao četiri asistencije. U razgovoru za španske medije ponovo je izrazio želju da igra za zemlju u kojoj je rođen.

"Zbog svojih roditelja želim igrati za BiH. Za mene, mog oca i majku to bi bila čast. Ali još uvijek ne razmišljam puno o tome. Ukoliko zaigram za BiH, bit će to zbog mojih dobrih rezultata. Nadam se da će to biti vrlo brzo", kaže Hadžić koji je također govorio o svom djetinjstvu u našoj zemlji.

"Bio sam još beba kad smo morali napustiti zemlju. Ne sjećam se ničega, ali znam da mojim roditeljima nije bilo nimalo lako. Zbog toga znam da bi njima to bila velika čast i ponos da me vide u dresu BiH", kazao je Hadžić.

Porodica Hadžić je iz sela Prhovo kod Ključa 1992. izbjegla u Španiju nakon što je Eldinov otac proveo nekoliko mjeseci u logoru Manjača.

Eldinov gol protiv Ponferradine možete pogledati od 55. sekunde.