Nogomet
7

Eldin Hadžić: Napravili smo dobre stvari do sada, ali na ovome ne smijemo stati

Piše: A. D.
Sa 20 osvojenih bodova Real Zaragoza trenutno zauzima osmo mjesto na tabeli španske Segunde. Sa dva boda više na petom mjestu nalazi se Ponferradina, a to je mjesto koje garantuje play off za ulazak u najbolju ligu Španije.

Zbog toga u Zaragozi ne trebaju biti nezadovoljni, posebno uzme li se u obzir veliki broj povrijeđenih igrača u posljednje vrijeme. Odlične partije u dresu ovog kluba pruža bh. internacionalac Eldin Hadžić.

“Napravili smo dobre stvari u prvom dijelu sezone, ali se na ovome ne smijemo zaustaviti. Moramo nastaviti dobre igre u Segundi”, kazao je Hadžić u izjavi za španske medije.

U posljednje vrijeme Hadžić je igrao na nekoliko različitih pozicija u timu, ali to za njega ne predstavlja veliki problem.

“Trener je taj koji odlučuje na kojoj ću poziciji igrati. Pokušavam raditi najbolje što mogu za dobrobit i napredak kompletnog tima”, dodao je Eldin.

Konkurencija u napadu Zaragoze je velika.

“Konkurencija je uvijek poželjna. Svaki igrač će na treninzima dati sto posto svojih mogućnosti samo ukoliko ima pravu konkurenciju”, smatra Hadžić.

Zaragoza drži priključak za vodećim klubovima u Segundi. Klub ove sezone ima velike ambicije.

“Pokušat ćemo se održati u vrhu tabele do kraja sezone. Na kraju ćemo vidjeti hoće li se ukazati prilika da se plasiramo u Primeru. Trenutno razmišljamo samo o Numanciji koju želimo pobijediti”, dodao je na kraju Hadžić.