Nogomet
0

Rubin Kazan pobjedom učvrstio prvo mjesto u grupi, remi Kubana i Swansea

Klix.ba
Kuban - Swansea (Foto: AFP)
Kuban - Swansea (Foto: AFP)
U okviru 4. kola grupne faze Evropske lige ruski Rubin Kazan pobijedio je gostujući tim iz Engleske Wigan i učvrstio se na prvom mjestu u grupi D. Swansea je u gostima savladao Kuban i zadržao prvo mjesto u grupi A.

Rubin Kazan - Wigan 1:0

Wigan je pokušao doći do prednosti u 16. minuti kada je Callum McManaman pucao iz centaršuta, ali lopta je prošla pored lijeve stative. No Kazan se odmah aktivirao i u 22. minuti Oleg Kuzmin zatresa mrežu Engleza za vodstvo od 1:0.

Wigan je imao još dvije prilike preko Granta Holta koji oba puta puca previsoko. Na pauzu se otišlo s 1:0 za domaćina.

U drugom poluvremenu Wiganovi igrači su pokazali više i pritisli Kazan, ali nisu uspjeli doći do potrebnog gola. Rubin Kazan je kao pobjedin učvrstio prvo mjesto na tabeli, dok od pobjednika utakmice Maribor - Zulte Waregem ovisi da li će Wigan ostati na 2. ili će pasti na 3. mjesto tabele grupe D.

Rubin Kazan - Wigan (Foto : AFP)
Rubin Kazan - Wigan (Foto : AFP)

Kuban - Swansea 1:1

Gostujući igrači iz Engleske krenuli su žestoko u napad od prve minute. Prijetnja za ruski Kuban ukazala se već u 2. minuti kada je Wilfried Bony šutirao prema golu, ali golman u posljednjem trenu brani. Gol je pao već u 9. minuti. Strijelac je bio neumoljivi Bony.

Kuban je odmah krenuo u kontranapad ali Kaboreovu loptu spriječava Swanseaov golman. Drugo poluvrijeme obilježili su pokušaji oba tima da dođu do gola no do izjednačenja dolazi u sudijskoj nadoknadi. Ibrahima Balde pogađa za 1:1.

Kuban ostaje na posljednjem mjestu tabele grupe A, a da li će Swanse zadržati prvu poziciju ovisi od ishoda utakmice St. Gallen - Valencia.