Nogomet
5

Evropska liga: Dinamu bod protiv PSV-a, Valencia i Fiorentina lako do tri boda

Piše: N. J.
Dinamo Zagreb - PSV (Foto: AFP)
Dinamo Zagreb - PSV (Foto: AFP)
U okviru 3. kola nogometne Evropske lige u terminu od 21:05 sati odigrano je 12 utakmica u grupama A, B, C, D, E i F. Postignuti su sljedeći rezultati: Swansea - Kuban 1:1, Valencia - St. Gallen 5:1, Chernomorets - Ludogorec 0:1, Dinamo Zagreb - PSV 0:0, Elfsborg - Esbjerg 1:2, Salzburg - Standard 2:1, Wigan - Rubin 1:1, Waregem - Maribor 1:3, Ferreira - Dnipro 0:2, Fiorentina - Pandurii 3:0, Bordeaux - APOEL 2:1, Frankfurt - Maccabi Tel Aviv 2:0.

Valencia je u grupi A deklasirala ekipu St. Gallena sa čak 5:1 te tako zasjela na drugo mjesto tabele, iza Swanseaja koji je na svome terenu remizirao sa ruskim Kubanom.

Zagrebački Dinamo odigrao je bez golova na Maksimiru protiv ekipe PSV-a te tako osvojio svoj prvi bod u grupi B. U istoj grupi Ludogorec je slavio na gostovanju kod Chernomoretsa i nakon tri kola ima isto toliko pobjeda.

Salzburg je u grupi C savladao ekipu Standarda, a u toj utakmici sudija je podijelio čak tri crvena kartona, dva igračima Standarda, te jedan igraču Salzburga. Esbjerg je zabilježio vrijednu gostujuću pobjedu protiv Elfsborga u ovoj grupi.

Ekipa Maribora došla je do značajne i svoje prve pobjede na gostovanju belgijskom Waregemu, koji je važio za blagog favorita uoči ovog meča u grupi D. U istoj grup Wigan i Rubin su podijelili bodove.

Dnipro je u grupi E pred kraj utakmice došao do pobjede protiv Ferreire, dok je Fiorentina bez većih problema savladala rumunsku ekipu Pandurii.

U grupi F tim Frankfurta nije dozvolio iznenađenje na svome terenu protiv Maccabija iz Tel Aviva, upisavši tri boda na svoj konto, dok je Bordeaux do pobjede protiv APOEL-a došao u finišu susreta.

Grupa A

Swansea City - Kuban 1:1 Valencia - St. Gallen 5:1

Tabela: Swansea 7, Valencia 6, St. Gallen 3, Kuban 1.

Grupa B

Chernomorets - Ludogorec 0:1 Dinamo Zagreb - PSV 0:0

Tabela: Ludogorec 9, PSV 4, Chernomorets 3, Dinamo Zagreb 1.

Grupa C

Elfsborg - Esbjerg 1:2 Salzburg - Standard Liege 2:1

Tabela: Salzburg 9, Esbjerg 6, Elfsborg 1, Standard Liege 1.

Grupa D

Wigan - Rubin 1:1 Waregem - Maribor 1:3

Tabela: Rubin 7, Wigan 5, Maribor 3, Zulte Waregem 1.

Grupa E

Ferreira - Dnipro 0:2 Fiorentina - Pandurii 3:0

Tabela: Fiorentina 9, Dnipro 6, Pandurii 1, Pacos de Ferreira 1.

Grupa F

Bordeaux - APOEL 2:1 Frankfurt - Maccabi Tel Aviv 2:0

Tabela: Frankfurt 9, Maccabi Tel Aviv 4, Bordeaux 3, APOEL 1.