Borba za četvrtfinale LP
0

Ronaldo pozvao na oprez protiv CSKA, Terry vjeruje u Chelsea

Sarajevo-x.com
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Večeras su na rasporedu dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. Real Madrid će na svom Santiago Bernabeu dočekati CSKA iz Moskve, dok će Chelsea biti domaćin Napoliju. Prva utakmica između Moskovljanja i Madriđana je završena rezultatom 1:1, dok su Napolitanci na svom stadionu pobijedili ekipu iz Londona rezultatom 3:1.

Real Madrid - CSKA Moskva

Real Madrid se sa gostovanja u Moskvi vratio s povoljnim rezultatom. Ekipa koju vodi portugalski stručnjak Jose Mourinho je postigla gol u gostima i svoju sudbinu ima u svojim rukama. Ipak, Madriđani su itekako svjesni snage svog protivnika.

Zvijezda kraljevskog kluba Cristiano Ronaldo je rekao da je CSKA odlična ekipa koja može osvojiti Ligu prvaka, ali da im to neće poći za rukom ove godine jer on i društvo žele trofej u svojim vitrinama.

"Ruske ekipe su uvijek snažne i teško ih je pobijediti. Moramo biti oprezni jer je rezultat iz prvog susreta opasan za nas", izjavio je Ronaldo.

S druge strane, igrači CSKA nemaju šta izgubiti. Igraju protiv velikog Real Madrida, a eventualni prolaz u četvrtfinale bi bio pravi podvig.

Chelsea - Napoli

Ekipa Napolija je u prvoj utakmici pokazala svu svoju snagu i svojom igrom zadivila fudbalsku Evropu. Iako su u početku gubili, Napolitanci su se vratili, poveli i u potpunosti nadigrali Chelsea. Veliki hendikep za ekipu iz Londona je bilo to što nje igrao kapiten John Terry, no on će biti spreman za večerašnji susret. Povreda koljena je sanirana i spreman je svoju ekipu povesti na put velikog uspjeha.

"Ukoliko sve prođe kako treba, ovo bi mogla biti jedna od najljepših večeri u historiji Chelseaja. Najvažnije je da dobro započnemo utakmicu kako bi nam navijači pomogli da uspijemo do kraja. To bi mogao biti ključni faktor. Ukoliko nam to ne pođe za rukom, iskustvo je svakako na našoj strani. Moramo biti strpljivi jer znamo da je dovoljno svega nekoliko minuta da postignemo golove. Naši protivnici su pokazali da itekako znaju igrati nogomet, ali se nadamo da imamo ekipu koja će ih nadigrati", izjavio je Terry uoči utakmice.

Da li će ekipa Roberta Di Mattea nadoknaditi zaostatak i plasirati se u četvrtfinale ili će pak Napolitanci sačuvati prednost i iz takmičenja izbaciti veliki Chelsea, ostaje da se vidi.