Četvrtfinale Lige prvaka
0

Benfica želi Chelseajev skalp, Real namjerava dokrajčiti APOEL

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras su na rasporedu revanš susreti četvrtfinala Lige prvaka u kojim se sastaju Chelsea i Benfica te Real Madrid i APOEL. Utakmica u Londonu će biti posebno zanimljiva, jer Chelsea ima minimalnu prednost nad Benficom koja se ne predaje, dok je Real Madrid siguran putnik u polufinale Lige prvaka zbog visoke gostujuće pobjede nad APOEL-om.

Chelsea - Benfica (1:0)

Chelsea u utakmici protiv Benfice definitivno želi osigurati svoje šesto polufinale Lige prvaka u posljednjih devet godina. Kako bi se to ostvarilo, potrebno je odbraniti prednost koju je londonska ekipa stekla u prvom četvrtfinalnom susretu odigranom u Portugalu u kojem su Plavci slavili rezultatom 1:0. U prilog Chelseaju ide i podatak da je ekipa ove sezone u Ligi prvaka na domaćem terenu ostvarila sve pobjede.

S druge strane, portugalska ekipa je veoma uporna i ne odustaje od svog prvog plasmana u polufinale Lige prvaka nakon više od 20 godina. Benfica je ove sezone u grupnoj fazi pokazala da može igrati s najjačim engleskim klubovima. Zabilježila je dva remija sa Manchester Unitedom i osvojila prvo mjesto u grupi. Portugalce očekuje zaista težak zadatak protiv motivisanog Chelseaja, tako da se očekuje odlična fudbalska predstava i žestoka borba na terenu.

Foto: AFP
Foto: AFP
Real Madrid - APOEL (3:0)

Ekipa koju vodi portugalski stručnjak Jose Mourinho je u gostovanju na Kipru zabilježila uvjerljivu pobjedu nad APOEL-om rezultatom 3:0. Sada Madriđanima preostaje da odigraju jednu mirnu utakmicu i tako ozvaniče svoj plasman u polufinale Lige prvaka.

APOEL realno nema nikakve šanse, ali se Kiprani barem mogu dostojno oprostiti ukoliko pruže dobru partiju na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu. Oni mogu biti zadovoljni svojim igrama ove sezone, jer su došli daleko i "pobrali" simpatije ljubitelja nogometa.