Pobijedili APOEL i Benficu
92

FOTO+VIDEO / Real Madrid i Chelsea u polufinalu Lige prvaka

Piše: N. J.
Detalj sa utakmice u Londonu (Foto: AFP)
Detalj s utakmice u Londonu (Foto: AFP)
Nakon što su to u utorak učinili Bayern i Barcelona, večeras su i nogometaši Real Madrida i Chelseaja izborili plasman u polufinale Lige prvaka. Real je s visokih 5:2 slavio i u revanšu protiv APOEL-a, dok je Chelsea sa 2:1 slavio u Londonu protiv Benfice.

Brazilac Marcelo upisao je dvije asistencije u prvom poluvremenu utakmice u Madridu, a nakon njegovih dodavanja poentirali su Ronaldo i Kaka, u 26. i 36. minuti. Tako je Real riješio prvi dio utakmice protiv APOEL-a u svoju korist sa 2:0. U nastavku su gosti smanjili na 2:1 u 67. minuti preko Manduce, ali su onda Ronaldo u 75. i Callejon u 80. minuti dodatno povećali prednost Reala 4:1. Na 4:2 smanjio je igrač gostiju Solari iz penala u 82. minuti, a dvije minute kasnije Di Maria je postavio konačan rezultat utakmice Real - APOEL 5:2. I prvi susret Real je riješio u svoju korist, na Kipru je bilo 3:0 za Madriđane.


szólj hozzá: Goles - Real Madrid vs Apoel

Chelsea je u Londonu imao zadatak odbraniti protiv Benfice prednost 1:0 iz prvog susreta. Nakon što je Lampard pogodio iz penala u 21. minuti, činilo se da neće imati većih problema u borbi za polufinale, a posao im je još dodatno olakšao igrač gostiju Pereira, koji je zaradio drugi žuti karton u 40. minuti. No, sjajni Portugalci nisu se predavali do kraja, pa je Garcia iskoristio dodavanje Aimara u 85. minuti i pogodio za 1:1. Tako je Benfica imala u posljednjih nekoliko minuta šansu da potpuno preokrene rezultat, ali umjesto da pogode igrači Benfice, to je u sudijskom vremenu učinio Meireles za konačnih, Chelsea - Benfica 2:1.


szólj hozzá: Benfica Chelsea 0:1 HIGHLIGHTS

U polufinalu se sastaju Chelsea i Barcelona te Bayern - Real Madrid.