Liga prvaka
0

Real u pohodu na Moskvu, Napoli dočekuje Chelsea

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
U utorak navečer su na rasporedu dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Real Madrid putuje u goste ekipi CSKA iz Moskve, dok Napoli dočekuje favorizirani Chelsea.

CSKA Moskva - Real Madrid (18:00)

Real Madrid je u grupnoj fazi evropske Lige prvaka upisao pobjede u svih šest susreta. Ekipa koju vodi portugalski stručnjak Jose Mourinho igra odlično i u domaćem prvenstvu gdje ljutom rivalu Barceloni "bježi" 10 bodova. Madriđani u pozitivnoj atmosferi dočekuju susret sa CSKA i žele produžiti svoj niz pobjeda u Ligi prvaka.

S druge strane, Moskovljani se oslanjaju na činjenicu da nisu poraženi u pet susreta sa španskim ekipama, kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu. No, ekipi za koju nastupa i naš reprezentativac Elvir Rahimić sigurno neće biti lako sačuvati mrežu netaknutom.

Napoli - Chelsea (20:45)

Napoli je u grupnoj fazi Lige prvaka jednom engleskom klubu pokvario planove, a to je Manchester City, čiji je igrač i bh. reprezentativac Edin Džeko. Ovog puta će snage odmjeriti sa londonskim Chelseajem. Bit će to ujedno i prvi susret ovih dviju ekipa do sada.

Nakon povratka u evropsko takmičenje 2008. godine, poslije 13 godina odsustva, Napoli je neporažen u 11 utakmica. Iako je Chelsea favorit, talijansku ekipu ne treba otpisati.