Nogomet
15

Rezime 1. kola Premijer lige: Pregled svih golova i ukupan broj navijača

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pobjedom aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog nad aktuelnim prvakom Kupa BiH Radnikom iz Bijeljine (2:1) okončano je 1. kolo nove sezone BHT Premijer lige koja po prvi put broji 12 klubova.

Na šest utakmica vidjeli smo 16 golova. Tri meča su okončana identičnim rezultatom (1:1), dok smo u preostala tri vidjeli dvije pobjede domaćina i jednu pobjedu gostujućeg tima.

Najviše pažnje privukao je meč na Grbavici gdje su Željezničar i Sarajevo odigrali 108. sarajevski derbi koji je okončan rezultatom 1:1.

Siniša Dujaković (Metalleghe) i Sulejman Krpić (Sloboda) sa po dva postignuta pogotka dijele prvo mjesto na listi najboljih strijelaca lige.

Debitantske nastupe u BHT Premijer ligi upisali su Metalleghe BSI iz Jajca koji je u gostima sa 3:1 savladao Čelik i upisao historijsku pobjedu, te Krupa koja je na domaćem terenu remizirala sa ekipom Mladost Doboj-Kakanj (1:1).

Prema podacima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na šest utakmica BHT Premijer lige bilo je ukupno 17.600 gledatelja od čega čak 12.000 na utakmici između Željezničara i Sarajeva na Grbavici.

Rezultati 1. kola BHT Premijer lige: