Peto kolo Lige prvaka
0

VIDEO / Real lako s Dinamom, Napoli bolji od Cityja

Piše: N. J.
Cavani je bio junak pobjede Napolija (Foto: Reuters)
Cavani je bio junak pobjede Napolija (Foto: Reuters)
Odigrano je prvih osam utakmica petog kola nogometne Lige prvaka u grupama A, B, C i D.

GRUPA A

Bayern - Villareal 3-1

Bavarci su i prije ovog meča imali osiguran prolaz dalje, ali su odigrali pošteno i bez većih poteškoća savladali ekipu Villareala. Značajnu prednost Bayernu već u prvih 45 minuta donijeli Ribery u 3. i Gomez u 24. minuti. U nastavku su gosti uspjeli tek smanjiti rezultat preko De Guzmana koji je pogodio u 50. minuti, ali je Ribery postavio konačnih 3-1 u 69. minuti.

Napoli - Manchester City 2-1

U direktnom okršaju za drugu poziciju igrali su Napoli i City našeg Edina Džeke. Italijane je u vodstvo doveo Cavani u 17. minuti, a izjednačio je Balotelli u 33. Tako se na odmor otišlo uz rezultat 1-1. No, Cavani se nije predavao, već u 49. minuti donio je novu prednost svom timu. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je italijanski tim zasjeo ovom pobjedom na drugu poziciju u grupi. Naš reprezentativac Edin Džeko igrao je do 81. minute kada ga je zamijenio Aguero.

Tabela: Bayern 13, Napoli 8, Manchester City 7, Villareal 0.

GRUPA B

CSKA Moskva - Lille 0-2

Francuzi su u terminu od 18 sati savladali ruski tim rezultatom 2-0. U vodstvo su došli nakon autogola Berezuckog u 49. minuti, a Sow je 15 minuta kasnije postigao gol za konačnih 2-0. Lille je tako protiv direktnog konkurenta napravio korak ka narednoj fazi takmičenja.

Trabzonspor - Inter 1-1

Alvarez je Italijane doveo u vodstvo već u 18. minuti, no Halil Altintop je pet minuta kasnije poravnao na 1-1, što je bio i rezultat prvih 45 minuta. U nastavku su mreže mirovale te su ekipe podijelile bodove.

Tabela: Inter 10, Trabzonspor 6, Lille 5, CSKA Moskva 5.

GRUPA C

Manchester United - Benfica 2-2

Igrač Uniteda Jones zaledio je Old Trafford postigavši autogol već u 3. minuti. Ipak, Berbatov je u 30. minuti uspio poravnati pogodivši glavom nakon ubačaja Nanija. Fletcher je Unitedu u 59. minuti donio prednost, ali je Aimar dvije minute kasnije pogodio za konačnih 2-2.

Otelul Galati - Basel 2-3

Sav posao protiv Rumuna Basel je napravio već u prvom dijelu susreta. Golove su postigli Fabian Frei u 10., Alex Frei u 14. i Streller u 37. minuti. Domaći su do kraja uspjeli postići dva gola i smanjiti rezultat preko Giurgiuja i Antala, ali nisu imali snage za nešto više. Basel je ovom pobjedom ostao u igri za prolaz dalje.

Tabela: Manchester United 9, Benfica 9, Basel 8, Otelul Galati 0.

GRUPA D

Real Madrid - Dinamo 6-2

Madriđani su na svom stadionu lako savladali zagrebački Dinamo. Već u prvom dijelu "kraljevski klub" ostvario je visoku prednost 4-0. Pogađali su Benzema, Callejon, Higuain i Ozil. U nastavku je Real postigao još dva gola. Callejon je u 49. minuti postigao svoj drugi gol na utakmici, a isto je pošlo za rukom Benzemi u 66. Ipak, Dinamo je do kraja uspio ublažiti poraz, golovima Beqiraja i Tomečaka.

Lyon - Ajax 0-0

Francuska ekipa dočekala je Ajax na svom terenu, a da bi ostali u igri za prolaz dalje morali su pobijediti. Ipak, tim iz Amsterdama uspio je sačuvati 0-0, što je u ovom trenutku veliki rezultat za njih.

Tabela: Real Madrid 15, Ajax 8, Lyon 5, Dinamo Zagreb 0.