Džeki 55 minuta meča u Minhenu
0

VIDEO / Bayern lako sa Cityjem, a Lyon sa Dinamom

Piše: N. J.
Foto: AP
Foto: AP
Odigrano je osam susreta 2. kola nogometne Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Za senzaciju se pobrinula ekipa Basela koja je na gostovanju kod Manchester Uniteda izvukla remi 3-3! Bayern je u Minhenu gotovo rutinski "preskočio" Manchester City sa 2-0, a istim je rezultatom domaći Lyon savladao zagrebački Dinamo.

GRUPA A

Bayern je sav posao protiv Cityja završio u prvom dijelu susreta. Potopio ih je Gomez sa dva gola u 38. i 45. minuti. Pobjeda Bavaraca sasvim je zaslužena, budući da je Manchester igrao znatno podređeniju ulogu u ovom susretu. Naš reprezentativac Edin Džeko zamijenjen je u 55. minuti. Umjesto njega ušao je De Jong, ali to nije donijelo nikakav rezultat. Susret je završen rezultatom 2-0 za njemački tim.



Baš kao i Bayern i Napoli je kao domaćin veliki korak ka pobjedi napravio već u prvom dijelu meča protiv Villareala. U vodstvo je Italijane doveo Hamsik u 14. minuti, a samo tri minute poslije 11-erac je iskoristio Cavani, čime je postavio i konačan rezultat utakmice, Napoli - Villareal 2-0.

Rezultati 2. kola:

Bayern - Manchester City 2-0 Napoli - Villareal 2-0

Tabela: Bayern 6, Napoli 4, Manchester City 1, Villareal 0.

GRUPA B

U sjajnom susretu koji je igran u Moskvi u terminu od 18 sati, ekipa Intera savladala je moskovski CSKA rezultatom 3-2. Lucio i Pazzini pogodili su u 6. i 23. minuti za rano i uvjerljivo vodstvo Italijana, ali su se Rusi vratili u meč golovima Dzagoeva u 45. i Vagnera Love u 77. minuti. Ipak, tri boda Interu je donio Zarate, koji je pogodio u 79. minuti. Naš Elvir Rahimić susret je odgledao s klupe Moskovljana.

U drugom susretu u ovoj grupi francuski Lille je na gostovanju kod turskog Trabzonspora, možda i očekivano, odigrao neriješeno. Turci su tako nakon senzacionalne pobjede protiv Intera u prvom kolu propustili priliku da naprave značajniji iskorak prema daljnjoj fazi takmičenja. Francuzi su poveli preko Sowa u 31. minuti, a konačnih 1-1 s penala je postavio igrač Trabzonspora Colman.

Rezultati:

CSKA Moskva - Inter 2-3 Trabzonspor - Lille 1-1

Tabela: Trabzonspor 4, Inter 3, Lille 2, CSKA Moskva 1.

GRUPA C

Benfica je očekivano ostvarila pobjedu na gostovanju kod rumunskog Otelul Galatija. Portugalci su slavili sa 1-0 zahvaljujući golu Cesara u 40. minuti.

U ovoj su grupi fantastičnu utakmicu odigrali domaći Manchester United i švicarski Basel. Englezi su na poluvremenu imali sigurnih 2-0 zahvaljujući golovima Wellbecka u 16. i 17. minuti. No, Basel se senzacionalno vratio i čak poveo s 3-2 golovima Fabiana Freija u 58, te njegovog prezimenjaka Alexandera Freija u 60. i 76. minuti (s penala). Ipak, krah je spriječio Young pogodivši u 90. minuti za konačnih 3-3.

Rezultati:

Otelul Galati - Benfica 0-1 Manchester United - Basel 3-3

Tabela: Basel 4, Benfica 4, Manchester United 2, Otelul Galati 0.

GRUPA D

Real Madrid je bez većih problema savladao tim Ajaxa. Španci su slavili uvjerljivu pobjedu 3-0, a strijelci su bili Ronaldo u 25, Kaka u 41. i Benzema u 49. minuti.

Zagrebački Dinamo je zabilježio i drugi poraz u grupi na gostovanju kod Lyona. Francuzi su pokazali snagu te slavili pobjedu 2-0. Pogodili su Gomis i Kone u 23. i 42. minuti. Još jedan susret, dakle, koji je riješen u prvih 45 minuta.

Rezultati:

Real Madrid - Ajax 3-0 Lyon - Dinamo Zagreb 2-0

Tabela: Real 6, Lyon 4, Ajax 1, Dinamo 0.