Treće kolo nogometne LP
0

City i Džeko na Villareal, Ajax u Zagrebu

Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv/AP
Foto: Arhiv/AP
Osam utakmica 3. kola nogometne Lige prvaka na rasporedu je večeras.

Grupa A

Napoli - Bayern

Minhenski Bayern putuje sa stopostotnim učinkom (dvije pobjede) na megdan ekipi Napolija. Italijani su također ostvarili dobre rezultate, remi sa Manchester Cityjem i pobjeda nad Villarealom pa će ovaj susret biti istinski spektakl.

Manchester City - Villareal

Nakon što su osvojili samo bod u prva dva kola, ekipa Roberta Mancinija, koja je trenutno lider u Premiershipu, nema prava na kiks kao domaćin Villarealu. Španci su upisali dva poraza i zasigurno se neće lako predati. Navijači u BiH s nestrpljenjem očekuju novi nastup našeg asa Edina Džeke, koji bi mogao biti prevaga na strani Cityja.

Tabela: Bayern 6, Napoli 4, Manchester City 1, Villareal 0

Grupa B

CSKA Moskva - Trabzonspor

Turski tim pomalo neočekivano drži prvo mjesto u grupi sa četiri boda, nakon senzacionalne pobjede u Milanu nad Interom, te bi ih dobar rezultat u ovom susretu znatno približio prolazu dalje. CSKA našeg Elvira Rahimića ima samo jedan bod, što će svakako nastojati popraviti, pa možemo očekivati dobru utakmicu.

Lille - Inter

Francuzi imaju vrlo dobru ekipu i dva osvojena boda, dok se Inter gostujućom pobjedom kod CSKA iskupio za poraz na početku takmičenja. Trebao bi ovo biti zanimljiv i krajnje neizvjestan dvoboj.

Tabela: Trabzonspor 4, Inter 3, Lille 2, CSKA 1

Grupa C

Basel - Benfica

Nakon sjajne predstave na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda (3-3) švicarskoj ekipi su porasli apetiti, pa očekuju pozitivan rezultat i na svom terenu protiv Benfice. Obje ekipe imaju po četiri boda i pobjeda bi ih gurnula prema narednoj rundi takmičenja.

Otelul Galati - Manchester United

S dva remija u prva dva kola, Manchester United i nema previše izbora u utakmici sa Rumunima. Veliki su favoriti i sve osim njihove pobjede bi bilo veliko iznenađenje.

Tabela: Basel 4, Benfica 4, Manchester United 2, Otelul Galati 0

Grupa D

Real - Lyon

Madriđani su startali s dvije pobjede, a ni Lyon im ne bi trebao predstavljati težak zadatak, posebno jer igraju kući. Francuzi igraju dobro i imaju četiri boda, ali će nove bodove vjerovatno trebati tražiti na drugom mjestu.

Dinamo Zagreb - Ajax

Zagrepčani u ovoj grupi igraju za prestiž i svaki im je pozitivan rezultat itekako značajan i velik. S takvim će pristupom vjerovatno ući i u susret sa Ajaxom, koji opet traži šansu da se pobjedom u Zagrebu priključi borbi za drugo mjesto.

Tabela: Real 6, Lyon 4, Ajax 1, Dinamo Zagreb 0

Svi susreti počinju od 20:45 sati, izuzev onog u Moskvi između CSKA i Trabzonspora, koji se igra od 18 sati.