Nogomet
12

Real bolji od Chelseaja, Ronaldo s dva gola odgovorio Mourinhu

Totalsport
Nogometaši Real Madrida pobjednici su premijernog izdanja Champions Cupa koji se održao u SAD-u, nakon što su u finalu s 3-1 bili bolji od Chelseaja, koji s trenerske klupe vodi njihov dojučerašnji stručnjak Jose Mourinho.
Foto: AFP
Foto: AFP

Real je do naslova stigao golovima Marcela i Cristiana Ronalda, a obojica su nogometaša pogotke "posvetili" svom bivšem treneru Joseu Mourinhu. Brazilac Marcelo zabio je za 1-0 u 14. minuti nakon odličnog dodavanja Luke Modrića kroz Chelseajevu odbranu. Brazilac se najprije veselio sa saigračima, a potom prošao pored Chelseajeve klupe i pred Mourinhom uzviknuo "Idemo". Portugalski ga je stručnjak, u svome stilu, samo blijedo pogledao.

Podsjetimo, Mourinho je u završnici prošle sezone u potpunosti ignorirao Marcela, te na njegovo mjesto (lijevi bek) postavio svog sunarodnjaka Fabia Coentraa. To je vjerovatni razlog ovakve reakcije Brazilca.

Chelsea je ekspresno uzvratio preko Ramiresa tri minute kasnije. Brazilac je izašao sam na Ikera Casillasa i matirao ga.

Foto: AFP
Foto: AFP

U 31. minuti Real je zaradio slobodni udarac na nekih 20 metara s lijeve strane, a to je idealno iskoristio "bombarder" Ronaldo. Portugalac se namjestio, a potom neodbranjivo smjestio loptu u desni gornji kut gola Petra Čecha. Čim je lopta završila u mreži Ronaldo se okrenuo prema Mourinhu i objema rukama pokazao na sebe. To je u neku ruku bio njegov odgovor Mourinhu koji ga je prije nekoliko dana okarakterizirao kao "pogrešnog" Ronalda, jer je "pravi" Ronaldo onaj penzionisani iz Brazila.

Portugalski Ronaldo je Mourinha još jednom podsjetio na to ko je on kada je postigao drugi pogodak. Portugalac je glavom u mrežu pospremio ubacivanje s lijeve strane za konačnih 3-1.

Treće mjesto na Champions Cupu osvojio je Milan, koji je s 2-0 bio bolji od domaćina LA Galaxyja. Pogotke su u prvom poluvremenu postizali Mario Balotelli i Mbaye Niang.

Champions Cup, finale:

Real Madrid – Chelsea 3-1 (Marcelo 14, Cristiano Ronaldo 31, 57 / Ramires 17)

za 3. mjesto

LA Galaxy – Milan 0-2 (Balotelli 17, Niang 40)