Nogomet
0

Chelsea i Real Madrid u finalu Champions Cupa

Totalsport
Svega nekoliko sedmica nakon što je napustio klupu Real Madrida, Jose Mourinho će se suprotstaviti bivšem klubu u finalu International Champions Cupa, turnira koji se igra u SAD-u.

Mourinhov Chelsea je u nedjeljnom dvoboju igranom u East Rutherfordu savladao Milan s 2-0 i u srijedu će u Miamiju igrati protiv Reala koji je dan ranije bio bolji od Evertona (2-1).

Rossoneri su imali nešto veći posjed lopte tokom nedjeljnog dvoboja, ali Chelsea im je odgovarao opasnim kontranapadima. Iz jednog takvog je i poveo u 29. minuti, Oscar je proigrao Edena Hazarda, a Belgijanac je pronašao sunarodnjaka Kevina de Bruynea koji je bio precizan s 15-ak metara.

Konačnih 2-0 je u drugoj minuti sudijske nadoknade postavio Andre Schürrle. Nijemac koji je ljetos došao iz Bayer Leverkusena pogodio je iz voleja s 10-11 metara nakon dodavanja Victora Mosesa.

U drugoj utakmici dana Valencia je deklasirala milanski Inter s 4-0. Dvostruki strijelac je bio Jonathan Viera, a po jedan gol dali su Ever Banega i Jonas. Valencia će za peto mjesto u utorak igrati protiv Evertona, dok će se Inter boriti za sedmo mjesto protiv Juventusa.  

International Champions Cup:

Chelsea - Milan 2-0 (De Bruyne 29, Schürrle 90+2) Valencia - Inter 4-0 (Banega 7, Viera 34, 90, Jonas 56)