Nogomet
1

Mourinho odbio pričati na španskom, Ancelotti prezadovoljan

Totalsport
Mourinho i Ashley Cole (Foto: AFP)
Mourinho i Ashley Cole (Foto: AFP)
Portugalski nogometni stručnjak Chelseaja, Jose Mourinho, pojavio se na konferenciji za novinare nakon finalnog susreta Champions Cupa i poraza od svog bivšeg kluba Real Madrida (1-3) te odbio odgovarati na španskom.

Iako odlično barata španskim koji je vrlo sličan portugalskom, Mourinho je na prvo pitanje novinara odgovorio na engleskom. Kada je nakon toga upitan zašto ne priča španski, Mourinho je odgovorio da je to zato što je danas trener engleske ekipe i da zato insistira na tome na govori samo engleski.

Trebala je to biti konferencija na kojoj bi novinari saznali Mourinhovo viđenje utakmice, međutim pitanja i odgovori su krenuli u krivom smjeru na pitanje kako je doživio slavlje Cristiana Ronalda kod prvog pogotka, kazao je:

"On postiže pogotke cijeli svoj život. Drago mi je da je zabio, no mi smo napravili greške kod oba gola. Ne želim dalje govoriti o Ronaldu. Njemu i Realu želim sve najbolje i nadam se da će osvojiti Primeru. Ja više nisam tako i nemam razloga govoriti o tome".

Novinarsko pitanje uslijedilo je jer je Mourinho svog sunarodnjaka okarakterizirao kao "pogrešnog" Ronalda, misleći pritom da je onaj "pravi" penzionisani nogometaš iz Brazila.

"Rekao sam što sam mislio. To je isto da me pitate ko je pravi Müller. Thomas ili Gerd. Naravno da je Gerd", rekao je Portugalac koji je tvrdio da nije vidio Marcelovu proslavu pogotka.

"Nisam ništa vidio. Ja sam ovdje došao razgovarati o utakmici i svojoj ekipi", odgovorio je novinarima.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti bio je, za razliku od svog kolege, vrlo zadovoljan izvedbom svoje ekipe.

"Da. Ovo je definitivno bila najbolja utakmica dosadašnjih priprema. Igrali smo dobro i s puno inteziteta. Funkcionirali smo, od odbrane pa sve do napada", rekao je.