Nogomet
0

Prednosti i slabosti protivnika Zmajeva na SP-u u Brazilu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Novinar Associated Pressa Karl Ritter vidi Argentinu kao velikog favorita u Grupi F Svjetskog prvenstva u Brazilu, dok će se, prema njegovom mišljenju, BiH i Nigerija boriti za drugo mjesto koje osigurava prolaz u dalju fazu takmičenja.

Zahvaljujući zvijezdama u napadu Argentina će sigurno proći dalje, smatra Ritter. Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Angel Di Maria i Sergio Aguero će donijeti prevagu. Ipak, on smatra da odbrana Argentine predstavlja najveću slabost ove reprezentacije.

Zmajevi, prema njegovom mišljenju, imaju veliki potencijal u napadu, što su pokazali u kvalifikacijama, postigavši 30 golova u 10 utakmica. Ipak, on je naveo da je BiH jedina reprezentacija od 32 zemlje koja prvi put učestvuje na Svjetskom prvenstvu.

Nigerija je do sada pet puta učestvovala na Svjetskom prvenstvu, a čak četiri puta su završili u istoj grupi sa Argentinom. U međusobnim susretima Južnoamerikanci su uvijek izlazili kao pobjednici.

Iranu je Ritter dao najmanje šanse za prolaz, te je naveo da su oni opasni iz prekida. Od 30 golova koje su postigli u kvalifikacijama, čak devet je bilo iz prekida.