Nogomet
0

Argentinci na treningu isprobali moćnu trojku u napadu

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Selektor nogometne reprezentacije Argentine Alejandro Sabella prvi je put na zajedničkom treningu isprobao svoje najmoćnije oružje - napad, na koji ta država računa na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Lionel Messi, Sergio Aguero i Gonzalo Higuain su prvi put na pripremama zajedno zauzeli svoja mjesta u napadu.

Sabella je na zadnjem treningu imao na raspolaganju skoro čitavu postavu najboljih na koje će računati na SP. Od kandidata za početnu jedaneestoricu nije bilo samo Angela Di Marije, koji ima još nekolkliko slobodnih dana, nakon osvajanja titule klupskog prvaka Evrope s Realom.

Sergio Romero na golu, Pablo Zabaleta, Federico Fernandez, Ezequiel Garay i Marcos Rojo u odbrani, Fernando Gago, Javier Mascherano i Maxi Rodriguez (umjesto di Marije) na sredini terana te Aguero, Higuain i Messi u napadu postava je koju u toj državi očekuju u početnoj jedanaestorici za dvije sedmice u Brazilu.

Argentina će prije SP igrati još dvije prijateljske utakmice, sa Trinidadom i Tobagom 4. juna, te 7. juna sa Slovenijom. Dva dana kasnije će otputovati u Belo Horizonte, gdje će tokom SP imati pripremni kamp.

"Sada osjećamo da SP u Brazilu blizu", kazao je nakon treninga prva zvijezda Argentine Messi.

Veteran Rodriguez ga je dopunio.

"Znamo ko su nosioci naše igre, to nije samo Messi. Svi se moramo pobrinuti za pobjede. Ne smijemo svu odgovroniost prebaciti na njega".

U F- grupi protivnici Argentine biće Bosna i Hercegovina, Iran i Nigerija.