Nogomet
99

Hasan Salihamidžić za Klix.ba: Zmajevi imaju prostora i kvaliteta da prođu grupu

Piše: Nedžad Jamaković
Hasan Salihamidžić (Foto: Arhiv/EPA)
Hasan Salihamidžić (Foto: Arhiv/EPA)
Legenda bh. nogometa i čovjek koji je dao puno našoj reprezentaciji, Hasan Salihamidžić, za Klix.ba je komentirao predstojeću utakmicu Zmajeva sa Argentinom, te uopće naše šanse na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Velika je stvar da smo se plasirali u Brazil i već je time naša selekcija dokazala da je to najjača reprezentacija koju smo ikada imali. Moram reći da smo se zasluženo našli među 32 najbolje reprezentacije svijeta, nakon što smo imali dva ili tri dobra kvalifikaciona ciklusa u kojima nas je tako malo dijelilo od odlaska na veliko takmičenje", rekao je Salihamidžić na početku razgovora za naš portal.

Argentina ima jednu od najjačih reprezentacija na svijetu

Ističe kako smatra da Zmajevi u utakmicu sa Argentinom mogu ući bez pritiska i rasterećeni, jer moraju biti svjesni da su već ostvarili historijski rezultat, a da to ne može biti slučajno.

"Sve dalje što ostvarimo na SP-u bit će samo bonus na ovaj veliki rezultat", mišljenja je Salihamidžić.

Naglašava da Argentina ima jednu od najjačih reprezentacija na svijetu, te podsjeća da su Zmajevi prije nekoliko mjeseci igrali prijateljsku utakmicu sa Argentinom.

"To je bila dobra prilika za selektora Safeta Sušića da uoči njihove i prednosti i mane. Siguran sam da će selektor odabrati odgovarajuću taktiku za tu utakmicu, a da će igrači na terenu dati sve od sebe", kaže popularni Braco.

Kvalitetniji smo i od Irana i od Nigerije

Međutim, dodaje kako i u slučaju nepovoljnog rezultata protiv Argentine to ne treba doživljavati tragično.

"I u slučaju da ne izvučemo povoljan rezultat protiv njih, mi osim te utakmice imamo još dosta prostora da izborimo drugi krug. Kvalitetniji smo i od Irana i od Nigerije. Mada, kada je riječ o Nigeriji, moram reći da su afričke reprezentacije fizički dosta spremne i nije lako igrati protiv njih. Ipak, moramo biti svjesni da naši momci nisu na SP došli slučajno i da imamo kvalitet da pobijedimo obje ove selekcije", zaključio je Hasan.