Lionel Messi
0

"Nikad nisam igrao u jačoj Barceloni"

Totalsport
Poruku upozorenja Manchester Unitedu odaslao je najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi riječima da je ova Barcelonina ekipa jača u odnosu na sve koje su se rotirale kroz godine.

Sastav Josepa Guardiole posljednji je naslov u Ligi prvaka dohvatio 2009. godine na rimskom Olimpijskom stadionu. Tada je, kao što će biti i u subotu na Wembleyju, suparnik Kataloncima u finalnoj utakmici turnira bio Manchester United. Barcelona je slavila 2-0, uz Messijev pogodak za konačan rezultat.

"Sada smo još jači. Ovo je, bez sumnje, najbolja Barcelonina ekipa za koju sam igrao. Mnogo je igrača istih kao i 2009. godine, no sada smo stariji i iskusniji. Osvojene smo naslove i zaslužili i nemojte očekivati da ćete tako skoro vidjeti našu silaznu putanju", rekao je 23-godišnji argentinski napadač kluba koji za Katalonce nastupa od 2004.

"Uz Svjetsko prvenstvo, Liga prvaka je najveće nogometno takmičenje. U njoj su najbolji svjetski nogometaši, a finale obično izbore dvije najbolje ekipe. Samim time privilegija je biti u borbi za naslov prvaka."

"Puno očekujem od utakmice u subotu. Stariji sam, imam više iskustva, prošao sam mnoge situacije i sada na terenu donosim mudrije odluke. Znam što mogu i to mnogo znači. Igram prepun samopouzdanja. Svakakve mi ideje padaju na pamet tokom dvoboja, hrabar sam dovoljno za to i da ih probam, baš zbog vjere u sebe", dodao je Messi.