Paul Scholes
0

"Naučili smo lekciju iz finala 2009. godine"

Sarajevo-x.com
Paul Scholes
Paul Scholes
Igrač Manchester Uniteda, Paul Scholes, kazao je da njegov tim neće ponoviti greške iz finala Lige prvaka prije dvije godine koje je igrao protiv Barcelone. Iste ekipe će se i u subotu boriti za novi trofej najprestižnijeg evropskog fudbalskog takmičenja.

Iskusni veznjak izjavio je da je United naučio važne lekcije iz poraza od 2-0 u finalu 2009. godine, u kojem su Katalonci dominirali.

"Odlučni smo da ne dozvolimo da se to ponovo dogodi. To nije bila lijepa noć, a ljeto nakon nje djelovalo je veoma dugo. Ovaj put spremni smo za bolji pokušaj", rekao je Scholes.

Scholes je tokom finala 2009. godine ušao u igru u posljednjim minutama susreta, ali je utakmica već bila odlučena golovima Samuela Eto'oa i Lionela Messija.

Scholes smatra da će duel španskog i engleskog prvaka biti vrhunac ove sezone.

"Nema nikakve sumnje da su dva najbolja tima stigla do finala. Obje ekipe žele napadati i postizati golove, tako da ne vjerujem da se može poželjeti bolje i veće finale", rekao je Scholes.

Mnogo pažnje javnosti je usmjereno ka Barceloninoj zvijezdi Lionelu Messiju, najboljem igraču svijeta u izboru FIFA-e.

Manchesterov kapiten Nemanja Vidić upozorio je da bi preveliko pridavanje pažnje Messiju ostavilo puno prostora ostalim zvijezdama u Barceloninom timu.

"Messi je kvalitetan igrač i veoma ga je teško zaustaviti", komentarisao je Vidić i dodao da nije riječ o samo jednom igraču, nego da je potrebno zaustaviti Barcelonu kao tim.

Krilni igrač Barcelone Ibrahim Afellay kazao je da je Unitedov tim kompletniji nego onaj prije dvije godine.

"Sada su mnogo iskusniji i imaju neke nove igrače. Očekuje nas sjajna utakmica," kazao je holandski reprezentativac.

Affelay je dodao da će u utakmici protiv Uniteda Barceloni opasnost prijetiti sa svih strana.

"Kada igrate protiv Uniteda, morate znati da oni imaju samo najbolje igrače", upozorio je Affelay.

Bivši kapiten PSV Eindhovena smatra da na igrače Barcelone neće utjecati njihov raniji odlazak u London, na koji su bili primorani zbog vulkanskog pepela koji je ometao zračni saobraćaj.

"Kao profesionalac, morate se fokusirati na utakmicu. Možda je i bolje krenuti par dana ranije da bi bili sa svojim timom", smatra Holanđanin.

Barcelonin veznjak i bivši igrač Liverpoola, Javier Mascherano, priznao je da će mu pobjeda protiv Uniteda biti slađa jer je prije igrao za njihove velike rivale sa Anfielda.

I pored svih trofeja koje je Barcelona osvojila posljednjih godina, Mascherano tvrdi da su ih njegovi saigrači još uvijek željni.

"Moje timske kolege žele to da ponove iako su osvojili sve. To im se može vidjeti na licima," zaključio je Mascherano.