Alex Ferguson
0

"Barcelona je danas bolja nego prije dvije godine"

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AP)
Alex Ferguson (Foto: AP)
U rimskom finalu Lige prvaka 2009. godine Barcelona je golovima Samuela Eto'oa i Lionela Messija pobijedila Manchester United 2-0.

Danas je katalonska ekipa, smatra trener Uniteda Alex Ferguson uoči subotnje reprize finala iz 2009. na Wembleyju, bolja nego tada:

"Danas je Guardiolina ekipa zrelija. U tom im je sazrijevanju pomoglo upravo to osvajanje Lige prvaka", rekao je Ferguson nastavivši: "Koštala nas je tada greška u desetoj minuti nakon koje smo primili gol. Nismo se uspjeli regrupisati nakon što smo izgubili loptu. To nas je strahovito puno koštalo. Nakon toga Barcelona je zaigrala s Messijem u veznom redu, te nam je postalo izuzetno teško igrati. Ovaj put zato moramo paziti da nam se ne ponovi takav manjak koncentracije."

Ferguson se ne boji naročito Lionela Messija, najboljeg svjetskog nogometaša i strijelca 11 golova ove sezone u Ligi prvaka:

"Igrali smo dosad tri puta protiv Barcelone u Ligi prvaka s Messijem u momčadi. Uvijek postoje rješenja i za najbolje igrače u suparničkim timovima. Nadam se da ćemo ovaj put pronaći rješenje za Messija."

Ferguson bi se, u slučaju trijumfa u finalu, izjednačio s nekadašnjim Liverpoolovim menadžerom Bobom Paisleyjem po rekordnom broju (3) osvajanja Kupa/Lige prvaka. Također, trofej koji mu se smiješi bio bi 28. tokom njegove trenerske karijere u Manchester Unitedu.

"Ne zanimaju me rekordi. Jedino što me zanima s ovim klubom jesu pobjede. To je jedino što se računa."