Nogomet
0

Nermin Jamak: Jedva čekamo utakmicu, nadam se da ćemo slaviti

Piše: D. B.
Nermin Jamak
Nermin Jamak
Večeras se na Koševu igra uzvratni susret 2. pretkola Lige prvaka između bh. predstavnika FK Željezničar i češkog prvaka Viktorije Plzen. U prvom susretu je bilo 4:3 za češku ekipu, a Plavi sa Grbavice će u revanšu pokušati napraviti rezultat koji će ih odvesti u 3. pretkolo.

Željezničar je poražen u Plzenu rezultatom 4:3, koji ipak daje nadu da ekipa menadžera Amara Osima može napraviti podvig i eliminisati Viktoriju. U taboru Plavih vlada sjajna atmosfera, a igrači su puni optimizma, među njima i Nermin Jamak. On smatra da njegova ekipa ima snage da se nadigrava s favoriziranim protivnikom.

"Oni su i dalje favoriti, to je činjenica, ali se moglo vidjeti da se s Viktorijom može igrati", izjavio je Jamak za portal Klix.ba.

Prema njegovim riječima, ekipa je spremna za važnu utakmicu. Ohrabruje ga i dolazak velikog broja navijača te se nada prolazu u 3. pretkolo.

"Svi smo spremni i zdravi i zaista jedva čekamo večerašnju utakmicu, Raduje nas dolazak velikog broja naših navijača, jer uz njihovu podršku svaki igrač može dati više. Nadam se da ćemo poslije utakmice svi zajedno slaviti prolaz u 3. pretkolo", rekao je Jamak.

Utakmica između Željezničara i Viktorije Plzen se igra večeras na Koševu s početkom u 21 sat. Ukoliko Plavi ostvare plasman u 3. pretkolo Lige prvaka, tamo će ih čekati pobjednik duela HJK Helsinki (Finska) - JK Nomme Kalju (Estonija).