Nogomet
166

Kapiten Plzena: Željezničar je imao realizaciju koju nema ni Real Madrid

Klix.ba
Pavel Horvath
Pavel Horvath
Česi su utakmicu Viktorije Plzen i Željezničara nazvali ludim susretom sa sretnim završetkom u kojem su pobijedili rezultatom 4:3. Plavi su pokazali da su opasni, ali kapiten Plzena Pavel Horvath vjeruje da njegov tim može ostvariti dobar rezultat na Koševu u revanšu i plasirati se u 3. pretkolo Lige prvaka.

Horvath je priznao da je Viktoriji išlo loše protiv Željezničara, ali je zadovoljan preokretom i pobjedom.

"Imali smo dva puta prednost po dva gola i trebali smo završiti posao, imali smo mnogo prilika, ali smo primili pogotke i završilo je 4:3. Željezničar se pokazao opasnim protivnikom. U revanšu se moramo skoncentrisati na svoju igru, a ja vjerujem da smo u stanju napraviti dobar rezultat i plasirati se u 3. pretkolo Lige prvaka", izjavio je Horvath.

Kapiten Plzena je impresioniran efikasnošću Željezničara. Zbog toga se nada da će u revanšu Plzen iskoristiti svoje prilike.

"Nije bilo panike nakon prvog poluvremena i neriješenog rezultata, to nam je bio znak da moramo 'prebaciti u brzinu više'. Međutim, u drugom poluvremenu smo primili čak tri pogotka iako smo bili bolji. Željezničar je imao realizaciju kakvu nema ni Real Madrid", kazao je Horvath.

Viktoria u Sarajevo putuje s minimalnom prednošću, ali Horvath ipak ima pozitivan pogled na revanš.

"Ne želimo nepotreban pritisak, jer znamo kako je igrati u gostima. Ja razmišljam pozitivno. Željezničar mora postići pogodak, a samim tim će igrati ofanzivnije, što je šansa za nas. Mi smo hrabri, vjerujemo u plasman u 3. pretkolo Lige prvaka", završio je Horvath.

Druga utakmica 2. pretkola Lige prvaka između Željezničara i Viktorije Plzen se igra 23. jula na stadionu Asim Ferhatović Hase s početom u 21 sat.