Nogomet
0

Navijači Celtica pružili podršku Palestini na meču protiv izraelskog Hapoel Be'er Sheva

Klix.ba
U prvoj utakmici play offa za Ligu prvaka Celtic je na svom stadionu sa 5:2 savladao izraelski Hapoel Be'er Shevu, a meč su obilježili i navijači škotskog kluba, koji su pružili podršku Palestini.

Celtic se morao nešto više namučiti protiv izraelskog predstavnika Hapoel Be'er Sheve. Izabranici Brendana Rodgersa su nakon prvog poluvremena golovima Rogića (9'), Griffithsa (39' i 45+1') poveli sa 3:0. Potom su Izraelci za samo dvije minute smanjili na veoma opasnih 3:2. Maranhao je pogodio u 55. minuti, a Melikson u 57. minuti.

Ipak, škotski tim se nije dao zbuniti, vrlo brzo je skupio svoje redove i postigao dva gola za visokih 5:2. Rezervista Dembele je pogodio u 73. minuti, samo tri minute po ulasku u igru, a konačan rezultat postavio je Brown u 85. minuti.

Navijači škotskog tima pružili su otvorenu podršku Palestini, zemlji koja je desetljećima u krvavom sukobu sa Izraelom.

Ovo nije prvi put da navijači Celtica pružaju podršku Palestini. Slično se dešavalo i 2012. godine kada je Celtic igrao posljednje kolo prvenstva i ovjeravao titulu. Tada su navijači Celtica podigli i transparent na kojem je pisalo: "Dostojanstvo je dragocjenije od hrane."

Zastava se pojavila i u novembru 2013. godine kada je Celtic u Ligi prvaka igrao protiv Ajaxa. koji se smatra holandskim jevrejskim klubom.