Nogomet
0

Nastavlja se bitka za naslov, Sarajevo u Gabeli, Željo u komšiluku

Piše: Edin Isanović
Preostale tri utakmice 20. kola BHT Premijer lige na programu su danas. Sarajevo gostuje GOŠK-u u Gabeli, dok Željezničar ide na noge Slaviji u Istočno Sarajevo. Zrinjski će pokušati popraviti dojam nakon ispadanja iz Kupa BiH u sudaru sa Zvijezdom.

Tim sa Koševa težit će da dođe do gostujuće pobjede nakon dugo vremena.

"Nema kalkulacija, idemo na tri boda koja su nam prijeko potrebna", naglasio je na pres konferenciji za novinare Husref Musemić, strateg Bordo tima koji će moći računati na usluge kapitena Džakmića.

Ono što je evidentno, borba za opstanak bit će zanimljiva. Nekoliko klubova traži mjesta koja će im osigurati druženje sa prvoligašima i naredne godine. Među njima nalazi se i GOŠK koji u ovom kolu ima težak zadatak.

Domaći naglašavaju kako respektuju Sarajevo, ali će pokušati doći do kompletnog plijena. U slučaju da se to desi napravili bi iskorak ka spasonosnoj zoni.

Slaviji na megdan stiže favorizovani Željezničar. No, u timu iz Istočnog Sarajeva vjeruju da mogu odigrati dobru utakmicu i doći do povoljnog ishoda.

Bez dvojbe, Plavi i u ovaj meč ulaze samo sa jedinim ciljem - osvajanjem tri boda. Nakon sjajnog izdanja u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa BiH samopouzdanje je na još većem nivou.

Zrinjski će svoj crni niz nastojati da prekine u okršaju sa Zvijezdom. Jasno je da danas namjeravaju osvojiti tri boda, svaki drugi rezultat bio bi ogromno iznenađenje. S druge strane, u timu iz Gradačca vjeruju da mogu ostati neporaženi.

Parovi i satnica:

Slavija – Željezničar 16:00 sati (prijenos na BHT1) GOŠK – Sarajevo 16:30 sati (prijenos na Moja TV) Zrinjski – Zvijezda 16:30 sati

Rezultati utakmica odigranih u subotu

Gradina – Leotar 0:1

Olimpic- Velež 1:1 Radnik – Borac 0:0 Rudar Prijedor – Široki Brijeg 2:1 Čelik – Travnik 2:1