Nogomet
1

Sarajevo bez kalkulacija na Leotar, Zrinjski prekida crni niz protiv Slavije

Piše: Edin Isanović
Prvotimci FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prvotimci FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tri preostale utakmice 22. kola BHT Premijer lige na programu su danas. Bordo tim na Koševu dočekuje Leotar. Za domaće nema puno kalkulacija, u igri je samo pobjeda.

Strateg Sarajeva Husref Musemić bit će lišen usluga Torlaka i Dupovac koji će pauzirati zbog povreda. Meč sa Trebinjcima propušta i Melunović zbog kartona, dok je nastup Šunjevarića pod upitnikom. Ipak, nakon odrađene suspenzije u udarnu postavu vraća se Emir Hadžić. To dodatno ohrabruje Musemića.

"Naš cilj se zna, to je osvajanje kompletnog plijena. Tako ćemo se i ponašati na terenu. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje", kazao je Musemić pred okršaj sa osmoplasiranom ekipom BHT Premijer lige.

Tradicija pokazuje da do sada tim iz Trebinja nije osvojio nijedan bod na najvećem bh. stadionu.

Zrinjski će negativan niz od četiri uzastopna poraza i jednog remija pokušati prekinuti u sudaru sa Slavijom. Bod osvojen na Grbavici u prošlom kolu donio je neophodno samopouzdanje i optimizam pred ova duel. Plemići vjeruju kako će konačno slaviti.

GOŠK će u krucijalnom dvoboju za opstanak dočekati Velež. Pobjeda se domaćima nameće kao impeartiv jer bi se sa tri nova boda približili luci spasa. U slačaju da Rođeni trijumfuju, tim iz Gabele teško bi izborio opstanak.

Parovi i satnica (nedjelja):

Zrinjski – Slavija 16:30 sati (prijenos na BHT1) GOŠK – Velež 16:30 sati Sarajevo–Leotar 19:00 sati (prijenos na Arena Sport)

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Olimpic–Široki Brijeg 2:1 Radnik – Željezničar 0:3 Gradina – Travnik 0:1 Čelik – Zvijezda Gradačac 4:1 Rudar P. – Borac 1:1