Nogomet
15

Sarajevo na Pecari igra protiv Širokog i tradicije, Velež gostuje u Trebinju

Piše: Edin Isanović
Anes Haurdić (bijeli dres) zbog kartona propušta dvoboj na Pecari (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Anes Haurdić (bijeli dres) zbog kartona propušta dvoboj na Pecari (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U subotu su odigrane četiri utakmice 23. kola BHT Premijer lige. Preostale četiri igraju se danas. Širokom Brijegu na megdan stiže Sarajevo. Bodovi su neophodni i jedinima i drugima i stoga se očekuje zanimljiv okršaj.

Gosti sa Koševa nakon blijedog izdanja protiv Leotara žele popraviti dojam. Strateg bordo tima Husref Musemić naglasio je na konferenciji za novinare kako će zahtijevati od svojih izabranika da igraju napadački.

"Mi u toj utakmici nemamo šta kalkulisati. Tražit ću od svojih igrača da igraju sa više rizika prema naprijed, kako bismo stvorili što više šansi i pokušali postići bar jedan gol", rekao je Musemić.

Prvi šef struke Sarajeva najavio da se u tim vraćaju Torlak, Dupovac i Melunović, dok će zbog kartona pauzirati Haurdić. Tim sa Koševa u posljednje dvije utakmice odigrao je nepopularnih 0:0. U nedjelju će Sarajevo igrati protiv kvalitetnog Širokog i tradicije. Naime, Bordo tim nikada u prvenstvenom dvoboju nije slavio na Pecari (jednom pobijedili u Kupu BiH).

U domaćem taboru naglašavaju kako respektuju goste, ali vjeruju u svoje kvalitete. Trener Širokog Brijega Slaven Musa istakao je na pres konferenciji kako Sarajevo ima nekoliko izuzetno kvalitetnih nogometaša. Dodao je kako očekuje da njegovi izabranici konačno poprave realizaciju. Također, podvukao je da Široki treba nametnuti svoj stil igre, što u konačnici može biti presudno.
Zrinjski, koji je u prethodna dva kola osvojio četiri boda pokušat će nastaviti dobru seriju u sudaru sa slabašnim GOŠK-om.

Leotar, koji nije izgubio posljednjih pet mečava odmjerit će snage sa Veležom. Također, i Rođeni nisu osjetili gorčinu poraza u posljednjih šest dvobija. Sve sugerira da bi u gradu na Trebišnjici mogla biti kvalitetna utakmica.

Slaviji na noge dolazi Radnik iz Bijeljine. Za domaće nema puno filozofije, žele osvojiti kompletan plijen. Gosti iz Semberije najavljuju otvorenu igru i nadaju se povoljnom ishodu.

Nedjelja

Zrinjski – GOŠK 16:30 sati Slavija – Radnik 16:30 sati Leotar – Velež 16:30 sati (prijenos na BHT1) Široki Brijeg – Sarajevo 17:00 sati (prijenos na Arena Sport)

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Zvijezda – Rudar P. 4:1

Travnik – Olimpic 2:3 Borac – Gradina 1:0 Željezničar – Čelik 1:1