Nogomet
43

Željezničar i Sarajevo žele nastaviti trijumfalni niz, Borac dočekuje Čelik

Piše: Edin Isanović
Sarajevo gostuje u Mostaru (Foto: Klix.ba)
Sarajevo gostuje u Mostaru (Foto: Klix.ba)
U srijedu se igraju sve utakmice 21. kola BHT Premijer lige. Sarajevski klubovi koji drže vrh tabele snage će odmjeriti s timovima iz grada na Neretvi. Lideru na tabeli i aktuelnom prvaku Željezničaru na noge stiže Zrinjski.

Plavi naglašavaju kako žele nastavi pobjedničku seriju. Tim s Grbavice nedavno je eliminisao Plemiće iz Kupa BiH.

"To bi značilo da smo mi, kao, apsolutni favoriti. Ipak, puno je lakše bilo motivirati ekipu prije nekoliko dana kada smo igrali revanš polufinala Kupa BiH u Mostaru, nego što će to biti slučaj sada. U prošlom kolu protiv Slavije u Lukavici imali smo puno sreće jer smo do pobjede došli u posljednjim trenucima susreta. Međutim, ova utakmica je važnija, jer je pred nama, a kući ne bismo smjeli gubiti bodove. S druge strane, Zrinjskom, koji je u krizi, lakše je igrati na Grbavici, jer ako izgube to će biti očekivano", rekao je na konferenciji za novinare Amar Osim, prvi šef struke Željezničara.

Gosti ističu kako će pokušati ostati neporaženi u Dolini ćupova.

Tim s Koševa gostovat će Veležu. Dolaskom Husrefa Musemića Bordo tim upisao je dvije pobjede u isto toliko utakmica. U Sarajevu se nadaju uspješnom ispunjenju zadatka u sudaru s Rođenima, a to je osvajanje kompletnog plijena. Strateg gostiju u ovom meču neće moći računati na Emira Hadžića zbog kartona i povrijeđenog Amera Dupovca.

"Rođeni" su trenutno na poziciji koja im i naredne godine garantira nastup u elitnom razredu. No, do kraja prvenstva čeka ih nekoliko teških ispita. Oba kluba paze na svaki detalj kako bi zadržali mir i koncentraciju.

U Banjoj Luci će se sastati stari rivali Borac i Čelik. Oba tima u posljednje vrijeme igraju odlično, stoga svi zaljubljenici u nogomet očekuju zanimljiv meč. Slavija ne bi trebala imati problema s GOŠK-om. Isto se odnosi i na Široki Brijeg koji će crni niz pokušati prekinuti u okršaju s otpisanom Gradinom na Pecari.

Za Travnik nema puno filozofije u dvoboju s Rudarom iz Prijedora. Pobjeda se nameće kao imperativ u borbi za goli život.

Zvijezda će ugostiti Radnik iz Bijeljine. Za domaće je ovo izuzetno važan meč. Žele pobjedu koja će ih približiti luci spasa. Nakon trijumfa u Mostaru u prošlom kolu s dosta optimizma dočekuju goste iz Semberije.

Leotar, koji je stanovnik sredine tabele, pokušat će na svom terenu doći do treće uzastopne pobjede koja bi ih lansirala u vrh. Suparnik im je tim s najviše remija u ligi, sarajevski Olimpic.

Parovi i satnica:

Velež - Sarajevo 16:30 sati (prijenos na Moja TV) Borac - Čelik 16:30 sati (prijenos na BHT1) Travnik - Rudar Prijedor 16:30 sati

Široki Brijeg - Gradina 16:30 sati Slavija - GOŠK 16:30 sati Zvijezda - Radnik 16:30 sati Leotar - Olimpic 16:30 sati Željezničar - Zrinjski 18:00 sati (prijenos na Arena Sport)