Sramotna krađa kopački
0

Mourinho: Izgubili smo jer je Bayern dao gol u 90. minuti

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
"Nije nam potreban nekakav historijski povratak' u Madridu za plasman u finale Lige prvaka", kazao je nakon poraza u Minhenu trener Real Madrida Jose Mourinho.

"Prvi gol smo primili iz evidentnog ofsajda. Tipična greška, no, događa se, nije da kritikujem sudije. Apsolutno možemo u uzvratu na našem stadionu nadoknaditi ovaj zaostatak. Možemo pobijediti s 1-0, 2-0 ili 3-1 i eto nam opet Allianz Arene, ali u finalu. Vjerujem da ćemo se vratiti u Minhen", optimist je Mourinho.

Gostovanje kod Bayerna loše je počelo za Madriđane i prije početka utakmice. Prijavili su gosti iz Španije UEFA-inim dužnosnicima drsku krađu kojom je nepoznati počinitelj(i) iz Realove kabine odnio šest pari kopački i nekoliko dresova. Tri para ukradenih kopački pripadala su Cristianu Ronaldu.

"Krađa Ronaldovih kopački je sramota, tako nešto se ne bi moglo dogoditi na Santiago Bernabeuu. Pretrpjeli smo prvi poraz ove sezone u Ligi prvaka, ali nemam zbog toga negativne emocije. Bila je to dobra utakmica, tipično polufinale Lige prvaka", ocijenio je trener ''kraljevskog kluba''.

Neko je pitao koji su razlozi poraza...

"Zato jer je Bayern zabio u 90. minuti", u svom stilu je odbrusio Mourinho.

Mourinhovu tvrdnju da je Bayern zabio prvi gol iz ofsajda podržao je i kapiten i golman Real Madrida Iker Casillas.

"Kod Riberyjevog pogotka je Luis Gustavo opstruirao moj pogled na loptu. Možda iz prve niste to mogli niti primijetiti jer se sve odvijalo jako brzo. Ali, da, bio je to ofsajd", kaže Casillas.

Ribery je postigao gol u 17. minuti za vodstvo Bayerna. U 53. minuti je Mesut Ozil na asistenciju Cristiana Ronalda izjednačio, ali je je pobjedu Bavarcima osigurao Mario Gomez pogotkom u 90. minuti.

"Uz postignuti gol, u drugom poluvremenu smo kreirali još nekoliko prilika. Ipak, Bayern je zabio u završnici. Sve će biti odlučeno tek u Madridu. Važno je da smo zabili gol u gostima", dodao je Casillas.

Prije uzvratnog dvoboja, Real Madrid će u subotu odigrati još jednu veliku utakmicu, u gostima kod Barcelone u španskom prvenstvu. Madriđani imaju četiri boda više na tabeli, stoga, logično, mnogi smatraju da će prvenstvo biti odlučeno u slučaju Realove pobjede u Barceloni.

"Nastojat ćemo pobijediti u Barceloni. Bit će to važna utakmica za obje ekipe, ali ne i odlučujuća", zaključio je Casillas.