Polufinale Lige prvaka
487

FOTO+VIDEO / Bayern bolji od Real Madrida rezultatom 2:1

Piše: D. B.
(Foto: AFP)
Večeras je odigran prvi polufinalni susret Lige prvaka u kojem je Bayern ugostio ekipu Reala iz Madrida. Utakmica je završena rezultatom 2:1 u korist Bavaraca, koji tako imaju minimalnu prednost pred revanš.

Prvu i zaista odličnu priliku u utakmici je imao Real Madrid. U 7. minuti je šutirao Benzema, ali je njegov šut odlično odbranio Neuer. Novu priliku su gosti imali preko Özila, no njemački reprezentativac nije zatresao mrežu domaćih. U 15. minuti je Ribery srušen u kaznenom prostoru Reala, ali se sudija Webb nije oglasio. Nakon što nije dobio traženi jedanaesterac, Ribery je ipak uspio postići gol. Dogodilo se to u 17. minuti nakon loše reakcije Madriđana u njihovom šesnaestercu.

Real je mogao izjednačiti rezultat u 21. minuti, no udarac Cristiana Ronalda nije bio precizan. Potom je uslijedilo nekoliko prilika na obje strane. Casillasu su zaprijetili Schweinsteiger, Robben i Gomez, a izuzetno opasan je po Neuera u nekoliko navrata bio Ronaldo. Posljednju priliku za gol u sadržajnom prvom poluvremenu je propustio Kross.

Početkom drugog dijela susreta Real je krenuo nešto ofanzivnije ka golu Bayerna. Dobre prilike su propusti Coentrao u 46. i Benzema u 49. minuti. Nekoliko minuta kasnije je na drugoj strani pokušao Robben, ali bez uspjeha. Madriđani su do izjednačenja stigli u 53. minuti. Nakon asistencije Ronalda, Neuera je savladao Özil.

Nakon primljenog gola, Bavarci su u narednim minutama pokušali uzvratiti Madriđanima. Ribery, Gustavo i Gomez su imali izgledne prilike ali ih nisu uspjeli iskoristiti. Bayern je bio blizu novog vodstva u 77. minuti utakmice, ali Kroos nije uspio savladati Casillasa. No, Bavarci su ipak došli do drugog gola i pobjede u ovom susretu. Gomez je pogodio u 90. minuti i donio pobjedu Bayernu, a time i minimalnu prednost pred revanš u Madridu.


Bayern Munich 2-1 Real Madrid - All Goals by goalsarena2012-3