Konačna borba za finale Lige prvaka
157

Madriđani spremaju paklenu dobrodošlicu Bavarcima

Klix.ba
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Večeras je na rasporedu uzvratni susret polufinala Lige prvaka u kojem Bayern dolazi u goste Realu iz Madrida. Bavarci su na Allianz Areni u prvom susretu zabilježili pobjedu rezultatom 2:1.

Trener Reala Jose Mourinho se nada da će Bayern biti još jedna žrtva njegove ekipe te da će Bavarci pognute glave otići iz Madrida.

S druge strane, u klubu iz Minhena se nadaju pozitivnijem razvoju situacije u njihovu korist i prolasku u finale koje se igra na njihovom stadionu.

Mourinhov tim je pobijedio Bayern u finalu odigranom 2010. godine u Madridu na stadionu Santiago Bernabeu, bio je to Inter. Portugalac je odlučan ponoviti isti uspjeh s Realom.

Bayernov trener Jupp Heynckes je osvojio Ligu prvaka 1998. godine kao trener Real Madrida. Njegova sadašnja ekipa za prednost od jednog gola mora zahvaliti napadaču Mariju Gomezu, koji je pobjednički gol u Minhenu postigao u finišu susreta.

Real i Bayern zajedno imaju 13 evropskih kupova, Bayern je proslavio četiri, a Real devet naslova pravka. Bavarci traže titulu od 2001. godine, a Madriđani se nadaju desetoj, ali i prvoj od 2002. godine. Ova dva kluba su međusobno odigrala 19 susreta, Bayern je pobijedio 11, a Real šest puta.

Evidentno je da su obje ekipe u odličnoj formi i da imaju itekakav motiv da se plasiraju, pa i osvoje Ligu prvaka. Da li će Bayern sačuvati prednost iz prve utakmice i plasirati se u finale koje se igra na njegovom stadionu, ili će Real pokazati da je ipak kvalitetnija ekipa i preokrenuti stvari u svoju korist, bit će poznato nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.