Benoit Assou-Ekotto
0

"Moji saigrači me nisu prepoznali na treningu"

Totalsport
Benoit Assou-Ekotto
Benoit Assou-Ekotto
Benoit Assou-Ekotto, 26-godišnji odbrambeni igrač londonskog Tottenhama i kamerunski nogometni reprezentativac, tvrdi da maksimalno uživa nastupajući za klub sa White Hart Lanea, ali pamti i manje lijepe trenutke.

"Volio bih igrati za Tottenham do kraja karijere. Bez problema bih potpisao ugovor sa Spursima na šest godina. Lijepo je igrati u Premierligi, najjačoj ligi na svijetu. Zašto bih uopće i poželio otići u neki drugi klub? Timski duh u našoj ekipi, pod vodstvom Harryja Redknappa, je fantastičan", kaže kamerunski lijevi odbrambeni igrač.

U Tottenham je stigao 2006. godine iz francuskog Lensa. Odmah se kod tadašnjeg menadžera Martina Jola izborio za mjesto u prvoj ekipi. No, u decembru 2006. godine zadobio je tešku povredu koljena, zbog koje je morao jako dugo pauzirati. U sezoni 2007/08. upisao je samo dva nastupa za Spurse.

"Kada vas nema 18 mjeseci, ljudi vas već i zaborave. Kada sam se vratio nakon povrede, neki moji saigrači nisu me ni prepoznali, nisu znali ko sam ja. Sjećam se da je Alan Hutton pitao Jermainea Jenasa: 'Ko je ovaj`?''

"Niko me se nije sjećao, ali to je samo još povećalo moju želju da se ponovno izborim za mjesto u prvoj ekipi", zaključio je Assou-Ekotto.