Redknapp traži pojačanja
0

Benzema na meti Tottenhama

Totalsport
Karim Benzema
Karim Benzema
Nekoliko je različitih medija, a među njima i španska Marca, pisalo o želji Tottenhama da već u januaru u svoje redove iz madridskog Reala dovede francuskog reprezentativnog napadača Karima Benzemu (22).

Menadžer Harry Redknapp priznao je da želi osnažiti ekipu u januarskom prijelaznom roku, iako nije spomenuo niti jedno pojedinačno ime.

Kada je u pitanju Benzema, igrač koji je u Real prešao iz Lyona u ljeto 2009. godine, njega ugovor s ''kraljevskim klubom'' veže do ljeta 2015. godine, pa je sasvim jasno da bi Spursi morali izdvojiti značajnu svotu za njegovu odštetu, čak i ako bi ga Real odlučio pustiti.

U medijima se spominju još dvojica igrača koji su na Tottenhamovom radaru, obojica iz Newcastlea. Riječ je o 24-godišnjem španskom defanzivcu Joseu Enriqueu i njegovom 27-godišnjem kolegi u obrambenoj liniji ''svraka'' Mikeu Williamsonu.

"Želimo ojačati ekipu i dovesti nove igrače. Mislim da je Tottenham ekipa koja sljedećih godina može osvojiti naslov naslov prvaka Engleske. Nigdje ne piše da prvenstvo uvijek moraju osvojiti Chelsea, Manchester United, Arsenal ili Liverpool. Zašto ne bi mogao i netko drugi postati prvak? Ako Sunderland može u gostima dobiti Chelseaja s 3-0, znači da svatko može pobijediti svakoga. Manchester City će sigurno biti u budućnosti prvak Engleske. Siguran sam u to. Ne vidim razloga zašto se i Tottenham ne bi mogao boriti za naslov", rekao je Redknapp.

"Kada to kažem, jasno mi je da sam sebi tovarim dodatni pritisak na leđa. Ali, mi u klubu imamo stvarno vrhunske igrače kao što su Luka Modrić, Rafael van der Vaart ili Gareth Bale, pa zašto onda ne bismo nešto i osvojili?", zaključio je s pitanjem samome sebi Redknapp.