Jermain Defoe
0

"Ne želim sjediti na klupi"

Totalsport
Jermain Defoe
Jermain Defoe
Napadač engleske nogometne reprezentacije Jermain Defoe (28) izjavio je u razgovoru Daily Mail kako je razmišljao o napuštanju svog aktuelnog kluba Tottenhama u januarskom prijelaznom roku.

Ove je sezone Defoe skupio 14 prvenstvenih nastupa, od čega je u 11 susreta krenuo od prve minute. Na prvi je gol čekao do nedjelje kada je u dva navrata zatresao mrežu u gostujućem remiju protiv Wolverhamptona (3-3).

"Bilo mi je teško. Počnete se pitati: Šta radim ovdje? Navikao sam igrati velike utakmice jer sam to činio za svoj klub i reprezentaciju", komentirao je Defoe.

"Sjećam se da smo igrali protiv Charltona i dao sam dva gola, a sljedeću utakmicu igrali smo protiv Manchester Uniteda i nije me bilo, a bio sam pun samopouzdanja. Imam 28 godina i ne želim sjediti na klupi. Ne trebam da me neko tješi i govori mi: Moraš nastaviti dalje. Ako trebam raditi čak i napornije, to ću napraviti, ali želim igrati. Razmišljao sam i o odlasku, ali mislim da me klub ne bi pustio usred sezone na posudbu."

Defoe je branio boje Spursa od 2004. do 2008. nakon čega je odigrao jednu sezonu na posudbi u Portsmouthu. Vratio se na White Hart Lane u januaru 2009., a aktualni ugovor veže ga do ljeta 2014. godine.