Samuel Eto'o
0

"Modrić je senzacionalan igrač"

Totalsport
Samuel Eto'o (Foto: AP)
Samuel Eto'o (Foto: AP)
Kamerunski napadač Samuel Eto'o posljednjih je godina redovno postizao golove engleskim klubovima. Njegov su kvalitet osjetili Arsenal, Manchester United i Chelsea, a u srijedu će moći i Tottenham.

Spursi u  3. kolu grupe A Lige prvaka idu u goste aktuelnom evropskom prvaku Interu za kojeg je Eto'o ove sezone postigao već 11 golova u svim takmičenjima, od čega četiri u prva dva kola najelitinijeg evropskog klupskog takmičenja.

"Utakmice protiv engleskih klubova su uvijek uzbudljive, i za igrače i za navijače. Protiv Engleza sam ostvario niz pobjeda, a nadam se da će se serija nastaviti i protiv Spursa", naglasio je kamerunski nogometaš koji je ipak svjestan da njega i saigrače ne čeka lagan posao.

"Pobjeda protiv Spursa bi bila veliki korak prema plasmanu u drugi krug. Ali Tottenham ima nekoliko senzacionalnih igrača poput Petera Croucha, Jermaina Defoea i Luke Modrića i siguran sam da će nam stvoriti dosta problema. Ali, čini mi se da se naši suparnici uplaše čim dođu na San Siro", dodao je Eto'o koji se od spomenutih igrača Tottenhama neće morati bojati Defoea koji je i dalje izvan pogona zbog povrede desnog članka.