Nogomet
4

Manchester City preokretom do gostujuće pobjede nad Watfordom

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Manchester City je golovima u finišu utakmice uspio doći do pobjede na Vicarage Roadu protiv Watforda. Konačan rezultat glasio je 2:1 za Građane.

Watford je puno bolje otvorio utakmicu i tokom prvih 15 minuta prijetio je preko Ighala i Abdija koji nisu uspijevali savladati Harta. Domaći su u 11. minuti tražili i penal nakon starta Kolarova nad Deeneyem, ali sudija se nije oglasio.

Kako je vrijeme odmicalo City je igrao sve bolje, ali nije bilo golova u prvom poluvremenu. Nakon deset minuta igre u drugom dijelu Kolarov postiže autogol nakon što je Watson izveo korner.

Tim Manuela Pellegrinija ponovo je pokazao da ima problema u gostujućim mečevima. U devet utakmica na strani prije ovog meča imali su učinak od po tri pobjede, remija i poraza, a čak na šest posljednjih gostovanja nisu upisali pobjedu.

Ipak, stigli su do preokreta u finišu meča. Yaya Toure je nakon ubačaja Kolarova iz kornera pogodio za 1:1 u 82. minuti. Samo dvije minute kasnije na asistenciju Sagne u strijelce se upisuje Aguero tako što udarcem glavom matira Gomesa.

Watford je upisao drugi vezani poraz, a prethodno je imao sjajan niz od pet utakmica bez poraza u kojima je zabilježio četiri pobjede, dok je City konačno slavio u gostima.

Everton - Tottenham (sutra, 17:00 sati)

Tabela: