Nogomet
0

Manchester City teško do pobjede protiv Swanseaja, West Ham i Stoke remizirali

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Manchester City je pobjedom nad Swanseajem u 16. kolu Premiershipa zauzeo prvo mjesto na tabeli, dok je West Ham remijem protiv Stokea upisao šestu utakmicu bez pobjede.

Swansea je dobro otvorio utakmicu i preko Routledgea došao u priliku za vodstvo u šestoj minuti. Ipak, ispriječio se Hart. Nova prilika za goste stigla je u 15. minuti kada je sa vrha šesneaesterca odlično šutirao Sigurdsson, ali i ovog puta je Hart izašao kao pobjednik.

Na drugoj strani u 26. minuti Manchester City pogađa za 1:0 nakon što je Navasov ubačaj iz kornera u gol pretvorio Bony.

Veliku priliku za izjednačenje gosti su imali samo tri minute kasnije kada Andre Ayew udarcem glavom prebacuje gol domaćeg tima.

Nakon devet minuta igre u drugom dijelu Swansea ponovo dolazi u priliku za gol. Sigurdsson je ponovo na muke stavio Harta koji ostaje nesavladan.

Manchester City nije stvarao velike šanse, ali je vodio glavnu riječ na terenu i uputio nekoliko udaraca sa distance. U dramatičnoj završnici Swansea je izjednačio preko Gomisa u 90. minuti, ali je sjajni Yaya Toure dvije minute kasnije izrežirao gol za Iheanachoa koji je Cityju donio pobjedu.

Slaven Bilić nije uspio slaviti sa svojim West Hamom ni u šestoj uzastopnoj utakmici u ligi. Na svom terenu Čekićari su remizirali sa Stoke Cityjem. Bilo je 0:0, a gosti su u 68. minuti udarcem Arnautovića pogodili prečku.

West Ham je ušao desetkovan povredama u ovaj meč i nije mogao računati na standardne igrače poput Dimitrija Payeta, Diafre Sakhoa, Manuela Lanzinija, Victora Mosesa i Winstona Reida.

Crystal Palace je na svom terenu golom Cabayea u 38. minuti slavio protiv Southamptona, dok je Watford golom Ighala u 4. minuti upisao pobjedu protiv Sunderlanda u gostima.

Rezultati 16. kola Premiershipa:

Norwich - Everton 1:1 Manchester City - Swansea 2:1 Sunderland - Watford 0:1 West Ham - Stoke 0:0 Crystal Palace - Southampton 1:0

Tabela: