Nogomet
13

Liga prvaka: Leverkusen eliminisao Lazio, Štilićev pogodak nedovoljan APOEL-u

Klix.ba
(Foto: EPA)
Najzanimljiviji meč Play offa Lige prvaka, onaj između Bayer Leverkusena i Lazija okončan je rezultatom 3:0 u korist njemačkog predstavnika.

S obzirom da je prije sedam dana Lazio trijumfovao minimalnim rezultatom, u grupnu fazu plasirao se klub iz Njemačke.

Apotekare je u vodstvo u finišu prvog poluvremena doveo Calhanoglu. U trećoj minuti drugog poluvremena pogodak za 2:0 postigao je Admir Mehmedi. Konačnih 3:0 u finišu meča postavio je Bellarabi. U poraženom timu svih 90 minuta odigrao je Senad Lulić koji je zaradio i javnu opomenu. Vrijedi spomenuti da su Rimljani od 68. minute igrali bez isključenog Mauricija.

Napadač BATE Borisova Igor Stašević pogotkom u 25. minuti utakmice protiv Partizana u Beogradu svom klubu je otvorio vrata grupne faze Lige prvaka. Do kraja je Petrović uspio izjednačiti, odnosno Saponjić postići pogodak za pirovu pobjedu crno - belih.

Manchester United nije imao problema sa Club Bruggeom pobijedivši s visokih 4:0. Strijelci za Crvene đavole bili su tri puta sjajni Ronney i Herrea. Deset minuta prije kraja Chicarito nije iskoristio jedanaesterac za Manchester United.

Susret APEOL-a iz Nikozije i kazahstanske Astane okončan je rezultatom 1:1, pa će klub iz Kazahstana po prvi put u svojoj historiji zaigrati u Ligi prvaka. Kiprani su poveli u 60. minuti prekrasnim pogotkom Semira Štilića, da bi pogodak za goste vrijedan prolaska dalje u finišu postigao Maksimović. Semir Štilić i na drugoj strani Marin Aničić na terenu su proveli po 90 minuta. Aničić je zradio i žuti karton.

Pogotkom postignutim pet minuta prije kraja u grupnu fazu plasirao se i CSKA iz Moskve eliminisavši Sporting iz Lisabona. Prvi meč igran u Lisabonu okončan je trijumfom Sportinga rezultatom 2:1. Portugalci su u 36. minuti večerašnje utakmice golom Gutieresa poveli 1:0, da uporni domaćini do kraja uspjeli postići tri pogotka i proći dalje. Pogađali su dva puta Doumbia i Musa.

Liga prvaka, Play off:

APOEL - Astana 1:1 Cluvb Brugge - Manchester United 0:4 CSKA Moskva - Sporting 3:1 Leverkusen - Lazio 3:0 Partizan - BATE Borisov 2:1