Nogomet
0

Liga prvaka: Domaćini uspješni na večerašnjih pet mečeva Play offa

Klix.ba
(Foto: EPA)
Večeras je na programu bilo pet mečeva play offa Lige prvaka u kojima su nastupila trojica bh. internacionalaca i na kojima su trijumfe upisali domaći timovi.

U međusobnom duelu sreli su se Marin Aničić i Semir Štilić, dok je mjesto u timu Lazija zauzeo Senad Lulić.

Astana je minimalnim rezultatom porazila APOEL, a jedini pogodak na utakmici postigao je Dzolchiev u ranoj fazi. Marin Aničić je odigrao svih 90 minuta u timu Astane, dok je na drugoj strani od 63. minute igrao Semir Štilić.

Pogotkom Keite iz 77. minute Lazio je porazio Bayer Leverkusen, a svih 90 minuta u pobjedničkom timu odigrao je Senad Lulić.

Partizan je dobro odolijevao napadima domaćeg BATE Borisova sve do 75. minute kada je pogodak postigao Gordejchuk. Gosti su od 45. minute igrali bez isključenog Jevtovića.

Kraj meča sa deset igrača dočekali su i fudbaleri Club Bruggea koji je poražen na Old Trafordu od Manchester Uniteda rezultatom 3:1. Gosti su poveli autogolom Carricka iz osme minute, izjednačio je Depay pet minuta kasnije, da bi isti igrač u finišu prvog poluvremena postigao pogodak za vodstvo Crvenih đavola. U samom finišu Fellaini je postavio konačnih 3:1. Gosti su u posljednjih deset minuta igrali sa deset igrača pošto je isključen Mechele.

Rezultatom 2:1 okončan je i meč Sportinga i CSKA iz Moskve. Domaći tim je poveo preko Gutierreza, izjednačio je nakon solo akcije Doumbia, da bi u finišu za pobjedu Sportinga pogodio Sliemani. Gosti su propustili veliku priliku u 27. minuti kada Doubia nije realizovao jedanaesterac.

Liga prvaka, Play off:

Astana – APOEL 1:0 Lazio – Bayer Leverkusen 1:0 BATE Borisov – Partizan 1:0 Manchester United – Club Brugge 3:1 Sporting – CSKA Moskva 2:1