Nogomet
4

Evropska liga: Ludi preokret Dortmunda, Šehić "zaključao" mrežu, Letić odličan

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Veliku pobjedu rezultatskim preokretom ostvarila je Žilina na domaćem terenu protiv Athletic Bilbaoa rezultatom 3:2.

Strijelci za slovački klub bili su Paur i dva puta Wilian. Gosti su za kratko vrijeme stekli prednost od dva pogotka koju su im donijeli Zuloaga i Sola. Bojan Letić je u pobjedničkom timu odigrao svih 90 minuta.

Azerbejdžanski Qarabag predvođen Ibrahimom Šehićem kao gost je slavio na gostovanju kod Young Boysa rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Almeida. U domaćem timu u finišu meča zaigrao je i Haris Tabaković.

Meč za pamćenje odigrali su norveški Odd i Borussia Dortmund. Gosti su trijumfovali rezultatom 4:3, nakon što je Odd vodio 3:0. Strijelci za Norvežane bili su Samuelsen, Nordkvelle i Ruud. Pogotke za Dortmund postigli su dva puta Aubameyang, Kagawa i Mkhitaryan.

Siguran na domaćem terenu bio je i Lech Poznana protiv Videotona pobijedivši rezultatom 3:0. Strijelci za trijumf bili su Linetty, Thomalla i Tralka. Jasmin Burić je na golu domaćina stajao tokom cijelog meča.

Istim rezultatom Plzen je porazio Vojvodinu, a u igru večeras nije ulazio Aidin Mahmutović.

Evropska liga, Play off:

Milsami – St. Etienne 1:1 Atromitos – Fenerbahce 0:1 Rabotnicki – Rubin Kazan 1:1 Steua –Rosenborg 0:3 Young Boys – Qarabag 0:1 Zilina – Young Boys 3:2 Altach – Belenenses 0:1 Bordeaux – Almaty 1:0 Odd – Dortmund 3:4 Plzen – Vojvodina 3:0 Lech – Videoton 3:0

Southampton – Mydtyjilland 1:1