Nogomet
21

Evropska liga: Partizan slavio u Augsburgu, ubjedljiva pobjeda Schalkea

Klix.ba
(Foto: EPA)
Okončano je prvih 12 večerašnjih mečeva drugog kola grupne faze Evropske lige.

Nastupilo je i nekoliko bosanskohercegovačkih internacionalaca od kojih su neki imali više, a neki manje uspjeha.

Svih 90 minuta u ubjedljivom trijumfu Schalkea odigrao je Sead Kolašinac. Njemački predstavnik rezultatom 4:0 bio je bolji od grčkog Asterasa. Trostruki strijelac za Rudare bio je Franco Di Santo, dok je konačan rezultat u finišu postavio Klaas Jan Huntelaar.

Od 53. minute u porazu APOEL-a od Sparte u Pragu igrao je Semir Štilić. Strijelci za češki klub bili su Fatai i Brabec.

Na golu azerbejdžanskog prvaka Qarabaga briljirao je Ibrahim Šehić. Qarabag je minimalnim rezultatom na domaćem terenu porazio Anderlecht. Jedini pogodak na utakmici postigao je Richard.

U velikoj pobjedi Partizana nad Augsburgom 64 minute odigrao je Aleksandar Subić. Beograđani su trijumfovali rezultatom 3:1, a pogotke su postigli dva puta Živković i Fabricio. Jedini gol za Augsburg bio je djelo Bobadille. Bh. interenacionalac isključen je u 64. minuti nakon druge javne opomene.

Senad Lulić nije konkurisao za meč Lazija i St. Etiennea koji je rimski klub riješio u svoju korist rezultatom 2:1. S druge strane meč Basela i Lech Poznana sa klupe za rezervne igrače odigledao je Jasmin Burić. Vrijedi spomenuti da je meč sudila sudijska petorka iz Bosne i Hercegovine na čelu sa Ognjenom Valjićem.

Evropska liga, drugo kolo:

AZ Alkmaar – Athletic Bilbao 2:1 Augsburg – Partizan 1:3 Basel – Lech Poznan 2:0 Belenenses – Fiorentina 0:4 Besiktas – Sporting 1:1 Lazio – St. Etienne 3:2 Lokomotiv –Skenderbeu 2:0 Monaco – Tottenham 1:1 Qarabag – Anderlecht 1:0

Rosenborg – Dnipro 0:1 Schalke – Asteras 4:0 Sparta Prag – APOEL 2:0