Nogomet
5

Situacija u grupi L Evropske lige maksimalno zakomplikovana

Piše: E. B.
Athletic - Partizan (Foto: EPA)
Večerašnje utakmice nisu donijele rasplet u grupama K i L, a posebno je zanimljiva posljednja grupa u kojoj sva četiri tima mogu proći dalje.

Grupa K

Asteras - APOEL 2:0

Asteras se pobjedom uključio za borbu u plasm dalje, a strijelci za domaćina su bili Bertoglio u 2. i Giannou u 45+1. minuti susreta. Susret je bio prekinut na dvadesetak minuta u 70. minuti zbog divljanja navijača. Semir Štilić odigrao je svih 90 minuta za gostujuću ekipu.

Sparta Prag - Schalke 1:1

Sparta i Schalke odigrali su neriješeno i ostali na prva dva mjesta u grupi, no za prolazak dalje trebaju im pobjede u narednim kolima. Gol za Spartu postigao je Lafata u 6., a Geis je iz penala pogodio za Schalke. Sead Kolašinac je igrao posljednje tri minute susreta.

Tabela:

  1. Schalke 8
  2. Sparta Prag 6
  3. Asteras 4
  4. APOEL 3

Grupa L

Athletic - Partizan 5:1

Bilbao je bio neumoljiv na San Mamesu protiv Partizana. Nakon samo 19 minuta igre rezultat je glasio 2:1. Iñaki Williams je postigao golove u 15. i 19. minuti, a u 17. je za Partizan pogodio Oumarou. U drugom poluvremenu Aduriz u 71. i Elustondo u 81. su završili posao.

Augsburg - AZ Alkmaar 4:1

I Augsburg je, kao i Bilbao, bio negostoljubiv domaćin, a Raul Bobadilla je postigao hat-trick. On je doveo domaćina u vodstvo od 2:0 u 24. i 33. minuti, a u prvoj minutu nadoknade u prvom poluvremenu Janssen je smanjio na 2:1. Ji Dong-Won je u 66. povećao na 3:1, a konačnih 4:1 postavlja Bobadilla svojim trećim golom u 74. minuti.

Tabela:

  1. Athletic 9
  2. Augsburg 6
  3. Partizan 6
  1. AZ Alkmaar 3